Cvartetul Voces, aflat în plină repetiţie pentru concertele din Mall

Fără îndoială, profesorul şi violonistul Bujor Prelipcean este una dintre cele mai cunoscute personalităţi ale Iaşului cultural. Director al Filarmonicii Moldova şi fondator al celebrului cvartet Voces, muzicianul ieşean este recunoscut ca fiind şi un iscusit vânător şi pescar sportiv. Prin urmare, Bujor Prelipcean este un artist în toată deplinătatea cuvântului, având dexterităţi renascentiste. Marea sa insatisfacţie rămâne starea de degradare a clădirii Filarmonicii, orchestra fiind nevoită să concerteze în Palas Mall. În acest context, am surprins un dialog între şeful Voces şi proprietarul Palas, Iulian Dascălu.

Bujor Prelipcean: Bună ziua, domnule Dascălu, ce bine că v-am prins la telefon. Sunteţi la birou cumva?
Iulian Dascălu: Nu, dar cam în zece minute ajung din baia penthouse-ului până în hol, iar de acolo îmi ia mai puţin de două minute până la birou. Dar spuneţi-mi, despre ce e vorba, e urgent?

Ar cam fi. Ştiţi, diseară avem un concert programat în Atriumul de la Palas, dar şeful de orchestră mi-a spus că un instrumentist nu e de găsit.
Păi, de ce nu sunaţi la poliţie? Daţi-l dispărut, se ocupă ei de treaba asta.

Nu, bănuiala mea e că s-a pierdut în Palas. În ultima mea discuţie cu el, m-a ameninţat că, dacă nu-i măresc salariul, el renunţă la tot pentru că nu mai poate cânta mereu cu faţa spre intrarea la H&M.
Măcar era un muzician valoros?

Nu chiar. Cam de nivelul Braiconf, aş zice. Hai, poate cu oarecari puseuri de virtuozitate H&M, dar în nici un caz la pretenţiile Zara. Practic, bănuiesc că băiatul ăsta a aruncat la coş vechile haine Mendelssohn Bartholdy şi se ascunde ascunde sub câteva partituri din colecţia iarnă – primăvară de la Hugo Boss.
Nu ştiu ce să zic. Voi vorbi cu băieţii de la pază să-l depisteze şi să-l reţină. Vi-l trimit dumneavoastră dacă-l găsesc?

Normal. Chiar dacă era mediocru, am nevoie de un trombonist în orchestră.
Aha, e din ăla care ciripeşte?

Nu, nu, e trombonist pe bune, cu atestat. Apropo de concertul de mâine seară, cam ce muzică aţi dori să asculte distinşii clienţi ai Palasului?

Dat fiind că vine Ziua Îndrăgostiţilor, poate că ar fi foarte potrivit să interpretaţi ceva romantic, pe gustul tinerilor.
De acord, avem câteva piese interesante în repertoriu. De altfel, m-am gândit să venim cu un produs nou, muzică la pachet. Cine n-are răbdare cu noi din pricina shoppingului, poate lua acasă un Haydn sau Bach. Vin doi instrumentişti cu el la domiciliu şi îi cântă tot meniul comandat. Vorba aia, clientul nostru, stăpânul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *