De neoprit. În fiecare zi, Blăjuţ le scrie guvernanţilor. Vezi ce-l macină

Prolific rău de tot deputatul Viorel Blăjuţ. Ales din partea PP-DD, acum independent, Blăjut are mai nou un hobby. Să adreseze interpelări şi întrebări membrilor Guvernului. Absolut orice îi trece lui Blăjuţ prin cap, se duce la Bucureşti şi lansează întrebări. De fapt, sunt nişte gloanţe oarbe, trase fără rost, doar aşa ca să-şi mai facă el niţică imagine publică.

Întrebări pe bandă rulantă
Să vă dăm câteva exemple în ordine inversă, de la cele mai recente, până la cea postată pe 1 aprilie, ca să vedeţi cât de activ e domnul deputat. Astfel, pe 9 aprilie, Blăjuţ a adresat o întrebare Ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale cu titlul “Cine mai ocroteşte copilăria?”. Blăjuţ vorbeşte despre copii abuzaţi, neglijaţi, traficaţi. În trei paragrafe aminteşte de aceste chestiuni la modul general, iar la sfârşit pune, tot aşa, trei întrebări, solicitând totodată şi un răspuns scris.

Pe 8 aprilie, Blăjuţ a făcut o declaraţie politică intitulată “Economia ieşeană abia îşi mai trage sufletul!”. Pe 7 aprilie, acelaşi deputat a întrebat “când vin banii pentru toţi disponibilizaţii de la CET”. Mai devreme, pe 3 aprilie, Blăjuţ a avut o primă intervenţie referitoare la copii, cu titlul “Copilăria, în pericol!”. Cu o zi înainte, parlamentarul ieşean vorbea despre centrele sociale de la Budăi care nu au personal. Iar pe 1 aprilie, că de aici plecasem, i-a adresat o întrebare ministrului Culturii referitoare la continuarea lucrărilor de consolidare de la Filarmonică. Titlul acesteia, la fel de sugestiv: “Cine salvează Filarmonica din Iaşi?”.

Domnule deputat, apreciem zelul dumneavoastră. Dar cu astfel de intervenţii e greu să obţineţi ceva. Ştim, sunteţi independent şi n-aveţi susţinere. Însă, astfel de întrebări au fost rostite de zeci de ori de jurnaliştii ieşeni. De la dumneavoastră parcă am aştepta niscaiva soluţii, câteva proiecte de lege, nu doar vorbe goale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *