Cosette Chichirău, entuziasmată. Primii muguri din activitatea politică

După Clotilde Armand, deputatul USR Cosette Chichirău a devenit ţinta celor mai acide reacţii din partea unor comentatori politici, dar şi a publicului alergic la formaţiunea condusă de Nicuşor Dan. Ultima apariţie a lui Cosette la un post de televiziune s-a lăsat cu scandal, firava parlamentară de Iaşi părăsind platoul cu ochii-n lacrimi. De altfel, lacrimi a reuşit să-i smulgă şi Varujan Vosganian la o televiziune ieşeană, semn indubitabil al sensibilităţii lui Cosette. Dar mai multe despre trăirile blondei în primele zile de când deţine demnitatea de deputat, am aflat mai multe din jurnalul său personal.

  • Încă nu am priceput prea bine cum e cu imunitatea asta parlamentară, dar sunt foarte dezamăgită. Eu credeam că această demnitate publică, această imunitate de care vorbeşte toată lumea funcţionează şi în privinţa exceselor de sărbători. Cum este posibil să mă îngraş cu patru kile de la Crăciun încoace şi nimeni să nu reacţioneze, să nu ia nici o măsură? Sunt parlamentar român şi am dreptul la protecţie împotriva abuzurilor, da? De aia am venit în România asta sălbatică, ca să fiu ţinta unui terorism alimentar de cea mai mizeră speţă balcanică?
  • Am vorbit cu duhovnicul meu de la corporaţia la care am lucrat în Baltimore, vizavi de comportamentul insultător al lui Mugur Ciuvică. E un duhovnic bun, cu un CV performant, fost confesor al top managerilor de la Fed Ex, Exxon şi AT & T. Omul e brici, îţi citeşte gândurile într-o secundă, cât îi ia să-ţi citească datele de pe Master Card. Între două extrageri de cont, am reuşit să-i povestesc cu lacrimi în ochi despre grobianismul lui Ciuvică. Mi-a recomandat să nu mai merg o lună de zile la talk show – uri, ceea ce mie mi se pare un canon foarte greu de dus. La sfârşit, am izbucnit din nou în lacrimi văzând soldul contului de după spovedanie. Of, Doamne Dumnezeule de pe Wall Street, trebuie să fiu puternică, altfel rămân falită!
  • Încă nu m-am hotărât cu cine să stau în bancă la Camera Deputaţilor. De fapt, nici nu prea am chef să mă duc la cursuri, pardon, la şedinţele Parlamentului. Sunt o fire liberă, eu văd totul global, universal. Pentru mine, nu există îngrădiri de genul unei încăperi, fie ea şi de 4.000 de metri pătraţi. Eu vreau să salvez Iaşul, România, lumea în general. Cum pot fi Dumnezeu, dacă ăştia mă bagă într-o bancă cu vreo toantă din Teleorman? Voi fi parlamentar online, să dau like, share sau block la iniţiativele legislative. Îl las pe Dan Lungu să se ocupe de hârţogăraie, şi-aşa e şoarece de bibliotecă, nu ca mine, Wonder Woman!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *