Debandadă totală la reunirea Politehnicii

Poli IasiLa începutul acestei săptămâni, a fost programată reunirea lotului echipei CSMU Poli Iaşi, în vederea reluării pregătirilor pentru returul de campionat, în care se doreşte promovarea în Liga I… sau, măcar, rămânerea în Liga a II-a.

De la vorbe până la fapte distanţa a fost foarte mare în Dealul Copoului, acolo unde domneşte o mare umbră de amatorism.

Astfel, preşedintele demisionar Grigore Sichitiu renunţase la hainele „de dat pe sticlă“ şi foarte jovial a etalat un aer de „je m’en fous“.

„N-am ce face, până pe 16 ianuarie trebuie să vin la serviciu! Am înţeles că în funcţie de obiectivul echipei şi de buget se va face o listă de transferuri. Nu mai este nicio şansă ca eu să mă răzgândesc şi să continui la Poli. Staţi liniştiţi că am oferte!“, a spus Grigore Sichitiu, mult mai degajat după ce şi-a dat demisia.

Nichita trage de Sichitiu

După ce a reuşit să scape de investitorul Ionuţ Negoiţă, care, fie vorba între noi, numai investitor nu a fost în perioada cât a dat pe la Iaşi, primarul Gheorghe Nichita îşi doreşte acum să-l facă pe Grigore Sichitiu să revină asupra deciziei de a-şi da demisia.

Surse din cadrul clubului spun că acest lucru ar fi posibil doar dacă echipa ar avea un buget care să asigure într-adevăr condiţiile pentru a lupta pentru promovare şi eliminarea de la club a vicepreşedintelui Consiliului Director, Constantin Anghelache, care i-a cam purtat sâmbetele lui Sichitiu.

Falub vrea transferuri

Lăsat singur la echipă, antrenorul Adrian Falub dă impresia unui om demoralizat, care nu se aşteaptă la prea mari schimbări în bine în această iarnă.

„Suntem la o distanţă de şapte puncte de locul al doilea, care asigură promovarea. Dacă nu facem transferuri, nu avem nicio şansă să promovăm. Avem nevoie de întăriri şi aştept şi eu ca în cel mai scurt timp să aducem şi noi jucătorii pe care ni-i dorim“, a spus Adrian Falub, care a adăugat că a făcut deja un plan pentru pregătirea de iarnă: „Eu am schiţat un plan de pregătire până la începerea campionatului. În mod normal, după vizita medicală, va urma o perioadă de pregătire în localitate, pe urmă un cantonament în străinătate, unde să susţinem cinci-şase meciuri amicale, şi pe urmă să revenim în Iaşi cu două săptămâni înainte de începerea returului de campionat“.

Mulţi jucători, puţini „fotbalişti“

Chiar dacă vestiarul a fost plin la reunirea lotului, puţini au fost cei care pot fi numiţi fotbalişti în adevăratul sens al cuvântului.

Astfel, dintre cei 27 de jucători prezenţi la reunirea lotului, doar Vlaicu, Pancu, Tincu şi Gado sunt mai de Doamne ajută!

În rest, mulţi copii care par speriaţi de bombe şi nişte „purtători ilegal de tricou de fotbalist“ – cum bine spunea Cornel Dinu, cu care Iaşul nu are nicio şansă să lupte pentru promovarea în Liga I. Măcar de-am rămâne în liga secundă!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *