Din cauza unor chiloţi, un basarabean nu va mai avea drept de şedere în România

Cetăţeanul basarabean Aramais Strâmboltean a pierdut procesul intentat Serviciului de Imigrări Iaşi. Judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au admis recursul formulat de Serviciul de Imigrări şi au respins acţiunea basarabeanului care avusese câştig de cauză la Tribunalul Judeţean.

Chiloti Petronel TanasaAramais Strâmboltean a solicitat în instanţă anularea raportului prin care acestuia i-a fost refuzată emiterea dreptului de şedere în România. Reclamantul le-a cerut magistraţilor să oblige Serviciul de Imigrări să-i permită şederea în România, având în vedere că este căsătorit cu o ieşeancă, Petronela Murariu.

Motivul pentru care Serviciul de Imigrări a refuzat acest lucru a fost că s-a bănuit că Aramais Stramboltean are o căsnicie “de formă”. Basarabeanul a menţionat în faţa judecătorilor că verificările care au stat la baza constatării că el ar avea o căsătorie de convenienţă au fost superficiale şi subiective, iar refuzul repetat al autorităţilor de a-i acorda viza de lungă şedere îi încalcă dreptul la viaţa privată şi familie.

“Verificările care au stat la baza constatării cum că aş avea o căsătorie de convenienţă au fost superficiale şi pur subiective, nefiind în măsură să stabilească în mod concludent presupusa fictivitate a căsătoriei. Am avut reşedinţe diferite, fapt determinat de nevoia de a lucra în Republica Moldova pentru a-mi întreţine familia, în lipsa acordării unui drept de şedere care mi-ar fi permis să mă angajez legal în România. îmi vizitam săptămânal familia şi o susţineam financiar“, a susţinut în dosar Aramais Strâmboltean.

Uite chiloţii, nu-s chiloţii!

Lucrătorii Serviciului de Imigrări i-au supus unor întrebări pe Aramais Strâmboltean şi Petronela Murariu, pentru a vedea dacă mariajul este sau nu unul de convenienţă.

Aceştia i-au întrebat când a avut loc primul lor sărut, iar Aramais a spus că a fost acasă la soţie, în vreme ce femeia a declarat că s-a petrecut în zona Vămii Nicolina.

Unele neconcordanţe au fost constatate şi la întrebarea referitoare la obiectele personale aduse de Aramais din Republica Moldova. Bărbatul a precizat că nu ar fi lăsat nimic în casa soţiei, iar aceasta a spus că ar fi lăsat un tricou şi nişte chiloţi.

În apărarea sa, reclamantul a subliniat că întrebările adresate de reprezentanţii Serviciului de Imigrări au un caracter degradant şi prea intim.

„Unele întrebări ale interviului au un caracter degradant şi prea intim. În plus, ofiţerul de la imigrări nu a efectuat controlul la domiciliul conjugal şi nici nu a audiat terţe persoane din anturajul nostru”, a încercat să se apere basarabeanul prins cu… chiloţii în altă parte. În plus, surse din cadrul anchetatorilor spun că lenjeria bărbatului era nefolosită şi făcea parte dintr-un lot traficat pe la Vama Albiţa. Noi nu credem nimic. Dar absolut nimic din ce ne zic sursele noastre…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *