Maşină de 80.000 euro pentru un renumit medic

Se spune că ulciorul nu merge de multe ori la apă. Sau că cine s-a ars o dată, a doua oară suflă și în iaurt. Sunt proverbe vechi românești puse în aplicare de noi românii. Primul proverb ne învață să nu repetăm de prea multe ori o greșeală. Al doilea, e tot unul de prevenție, care ne învață că cine a pățit o dată ceva, a doua oară știe să se ferească. Ambele la fel de inteligente. Combinate, cele două proverbe parcă te îndeamnă să fii precaut. Să mergi la apă de câte ori ai ocazia, dar să fii atent. Pe o astfel de combinație pare să mizeze și celebrul doftor de oase, Paulică Baptistul. Să vă explicăm.

Grămadă de bani
Până în 2013, Baptistul era celebru pentru operațiile sale în calitate de medic de oase. Și acum este la fel de celebru. Numai că, începând cu vara lui 2013, Baptistul s-a făcut remarcat, la modul oficial și aproape demonstrat, pentru tarifele practicate pentru operațiile pe care le făcea. Operații care erau decontate de stat. Adică, tariful perceput de el era pentru suflețelul său. În luna iulie 2013, procurorii anticorupție l-au săltat pe Baptist pentru că ar fi perceput 5.000 de lei unui pacient pentru o operație. La perchezițiile efectuate în biroul său s-au găsit mai multe plicuri cu bani. Când au făcut monetarul, procurorii au însumat 44.000 de euro, 65.000 de lei și 2.500 de dolari. O adevărată avere pe care nu prea a putut să o justifice celebrul doftor de oase. A stat o noapte pe arest, după care a fost pus în libertate pe motiv că pacienții au nevoie de mâinile lui dibace. Nimic de contestat. Însă stăm și ne întrebăm dacă Paulică Baptistul operează acum fără a percepe vreun tarif.

Super-maşină
Dacă stăm și ne gândim la ce a pățit, am fi tentați să spunem că își face meseria de doftor întocmai după cum a jurat credință lui Hipocrate. Însă zilele trecute l-am zărit în trafic cu o mașină nou-nouță. Și să nu vă gândiți că e vorba de vreo mașină de clasă medie. Baptistul este pasionat de SUV-ul de la Lexus. Așă că a înlocuit vechiul model cu noul Lexus NX 3000, un autoturism cu un preț de plecare de vreo 60.000 de euro. Cu opțiuni și alte taxe, prețul mașinii poate ajunge ușor la 80.000 de euro. Doar e o mașină hibrid care dezvoltă vreo 200 de cai putere.  Acum am rămas și noi pe gânduri și ne întrebam de unde o fi avut atâția bani pentru o mașină ca asta? Să fi combinat oare Paulică Baptistul cele două proverbe de care vă povesteam la început? Sau pur și simplu a primit mașina pentru merite deosebite? Așteptăm părerile voastre pe adresa redacției.

3 comentarii

Lasa comentariu
  1. schroder constantin

    Apropo de dr Botez ,are masina fff scumpa,dar de ce nu comentati si de amanta de la spitalul de Recuperare -Grierosu Carmen?Si ei i a cumparat masina noua,are vila ,vreo 3apartamente,etc!A facut o cu scoala ,doctorat ,sefa de lucrari ,acu’preda si la Apolonia !!!Dar daca vorbesti cu dumneaei nici nu stie cate oase are corpul uman!De ce nu puneti intrebarea ,de unde atatea bani pt tot ce are doamna Grierosu?!?Plus de asta mai si i a si oameni de la spital (de la bucatarie)sa faca mancare acasa !Pana la 3 ani fata ei Karina a crescut la spital,punea personalul sa ii aibe grija!si acuma se practica serviciul asta ca na….este copilul asistentei sefe!De ce nu vedeti si perspectiva asta??

  2. ionion

    si tu de colo ,de unde are bani,tocmai a luat de la mine 12000lei •!Stai tu linistit breConstantine ,Carmen” aia il lucreaza bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *