Din ciclul: nu există-n lumea asta, geamăn ca al meu

Cu mari pierderi de imagine şi teren în faţa rivalilor politici, liberalii ieşeni mizează pe intrarea într-o zodie norocoasă, a Gemenilor, mai precis pe figurile identice ale fraţilor Alexandru şi Andrei Muraru, foşti şi actuali norocoşi ai funcţiilor publice bine plătite. După ce au ocupat poziţii directoriale la instituţii impozante din Bucureşti, cei doi se mişcă şi în prezent cu talent în zona înaltă a politicii, unul fiind consilier prezidenţial, celălalt vicepreşedinte la liberalii din Podu Roş. Mai mult, se pare că printre noile misiuni primite se află şi cea de organizare a alegerilor parlamentare din decembrie. În aceste împrejurări, nu ne putea scăpa un dialog între cei doi.

Alexandru Muraru: Salut, Andrei, când mai vii pe la Iaşi? Hai că avem treabă de făcut, vin alegerile şi încă n-avem un plan ca lumea.
Andrei Muraru: Alex, habar n-am. De o săptămână încerc să-l prind pe Iohannis la birou, dar nu e de găsit. Secretara nu mai face faţă cu corespondenţa, zilnic vin teancuri de ilustrate poştale din Caraibe, Palma de Majorca, Maldive etc.

Dar încearcă să-l suni, trebuie să răspundă. Doar eşti consilierul lui!
Eh, nu prea mai am trecerea de altădată. Uneori, mă cheamă la el, îi desenez tot felul de strategii pe tablă, el mă ascultă şi, la un moment dat, îmi cere să-i schiţez un itinerariu prin Toscana, o hartă a Alpilor, un traseu bun prin Bucegi. Dar, în fine, nu mă plâng, salariul merge înainte, girofarul sepepistului se învârte…

Da, mă, dar ne aşteaptă nişte alegeri în iarnă, pe care dacă nu le câştigăm, ni se cam duce prestigiul de sub picioare. Trebuie să le pregătim cum trebuie, să nu ne trezim fără coledzi, vorba lui nenea Iancu.
Bine, trec eu pe la Iaşi săptămâna viitoare şi discutăm. O primă idee ar fi să îl punem din nou pe Bodea şef de filială. Omul are deja experienţa funcţiei, a fost antrenat la locale, de ce n-ar face faţă şi la o campanie pentru parlamentare?

Se vede că stai în preajma lui Ioha, îţi cam scârţâie rotiţele. Ce să facem cu Bodea? Nu putem reîncălzi ciorba. A pierdut la primărie, nu putem face aceeaşi Mărie, cu altă pălărie. Ne trebuie oameni noi.
Dar sunt nişte băieţi tineri pe acolo, Boz, Timofciuc. Mergeţi pe mâna lor.

Ei, hai, că mă enervezi. Pe mâna lui Timofciuc singurul lucru care funcţionează e telefonul cu care îşi face selfie la şedinţe. Bun atunci, hai că mai vorbim săptămâna viitoare. Asta dacă nu te-o lua Iohannis printr-o vizită de lucru în Madagascar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *