Dinţii şi viaţa mondenă fac casă bună

Norina Forna

Norina Forna

”Vedetele” cocktail-ului organizat de către decanul Facultaţii de Medicină Dentară Iaşi, Norina Forna, au fost, de departe, charismaticul academician Constantin Bălăceanu-Stolnici şi sexoasa doctoriţă Smaranda Diaconescu, fosta nevastă a procurorului Radu Moisescu.

Crema medicinei dentare ieşene, şi nu numai, a participat, la începutul acestei săptămâni, mai precis, luni, 14 martie 2001, la un bairam cu ştaif organizat la Hotelul Astoria, de către prof. univ. dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF Iaşi, cu ocazia Zilelor Facultăţii.

Programat să înceapă la ora 20 fix, zaiafetul a început cu vreo 40 de minute întârziere, punându-le nervii la grea încercare tuturor invitaţilor, mai ales acelora din străinătate obişnuiţi, săracii!, cu meticulozitatea şi corectitudinea germană.

Ieşencele i-au dat pe spate pe străini

Dacă la acest capitol, organizarea a avut oarecum de suferit, toate au fost trecute cu vederea la apariţia frumuseţilor feminine care şi-au etalat nurii şi dosurile acoperite discret de blănurile scumpe şi haine de firmă. Nu puţine au fost însă privirile hulpave ale bărbaţilor care, indiferent de vârstă, şi-au „clătit” ochii minute în şir cu ce aveau invitatele în dotare, adică accesoriile (nu vă gândiţi la alte prostii!).

Deşi a împlinit de ceva timp 30 de primăveri, medicul Smaranda Diaconescu, cunoscută mai mult din cauza căsniciei tumultoase cu procurorul ieşean Radu Moisescu, ţine de ani buni ştacheta ridicată, fiind, de departe, una din cele mai sexoase doctoriţe ieşene.

Nea Mărin Burlea – un galant şi un şarmant ca întotdeauna

Cel mai şarmant şi mai cuceritor dintre cuceritori a fost de departe prof. dr. nea Mărin Burlea, care toată seara a pupat mânuşiţe cât cuprinde, deşi a fost supervizat în permanenţă de soţia din dotare şi de către fiul Lucian, aflaţi la aceeaşi masă.

Referitor la bunătăţile culinare cu care s-au delectat invitaţii din ţară şi din străinătate, acestea nu au fost chiar la înălţimea aşteptărilor, însă totul s-a compensat cu o muzică divină cântată de copiii minunaţi şi foarte talentaţi de la „Academia Show”.

Din programul artistic nu a lipsit o colecţie de modă autohtonă „prêt-a-porter”, semnată Nichi, respectiv Cristina Nichita, dar şi o paradă de dans oferită de doi tineri frumoşi şi încântători, se pare, nişte seniori în ale duetului.

Artă şi cultură cu academicianul Bălăceanu-Stolnici

În timpul zaiafetului, unii dintre invitaţi, au avut şi alte preocupări, de exemplu au discutat politică.  Dacă academicianul Bălăceanu Stolnici a refuzat să abordeze orice subiect cu tentă politică, mărginindu-se doar la teme despre cultura şi artiştii ieşeni, un alt invitat celebru, profesorul german Werner Becker, nu s-a sfiit să dea şi pronosticuri.

Provocat la o discuţie referitoare la soarta şi viitorul moldovenilor de peste Prut, reputatul invitat al Norinei Forna a spus că vede Republica Moldova, alăturându-se patriei mame România, în formula de stat federal. „Un stat federal, la fel ca cel german, ar fi şi formula agreată de cancelarul nostru Angela Merkel. Dar, pentru acest lucru e nevoie să schimbi mentalităţi”, a susţinut prof. dr. Werner Becker, unul dintre prestigioşii invitaţi de onoare, de la Congresul de Medicină Dentară.

La evenimentul de la Iaşi au participat invitaţi din ţară şi din străinătate: Republica Moldova, Franţa şi Germania. „Această manifestare punctează tot ce este de avangardă în domeniul medicinii dentare”, a conchis prof.univ.dr. Norina Forna, organizatorul Congresului.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *