Directorul Apavital, din lac în Bălţi

Directorul ApaVital Iaşi, Ioan Toma, a fost recent într-o vizită de lucru în localitatea Bălţi din Republica Moldova, unde a încercat să-şi promoveze unicul produs al regiei pe care-o conduce, respectiv apa chioară. În acest context, însoţit de adjunctul Mihai Doruş, directorul Ioan Toma s-a întâlnit cu primarul din Bălţi, Vasili Panciuc. Bârfa de Iaşi a intrat în posesia stenogramei discuţiei purtate între cei doi cu ocazia evenimentului de peste Prut.

Vasili Panciuc: Bună ziua, domnu’ Toma, Panciuc mă numesc.

Ioan Toma:Panciuc, încă una şi mă duc!

Nu vă înţeleg.

Nici eu, dar s-o lăsăm baltă. Că doar suntem în Bălţi, nu?

Mă rog. Eu zic să trecem la lucruri concrete, domnu’ director. Cu ce ofertă aţi venit pe la noi?

Domnu’ Ciuc, noi avem acum o campanie, numită Apa fără Plastic. Credeţi că v-ar interesa câteva amănunte?

Foarte interesant. Şi noi încercăm să introducem în comuna noastră conceptul de Apă fără Alcool. Dar nu putem, că ne concurează ruşii rău de tot! Ne-au ameninţat că ne taie conducta de vodcă, dacă ne mai prind că o îndoim cu apă.

Înţeleg. Folosiţi suc de portocale în loc de apă şi aţi rezolvat problema!

Prea scump. Mă gândeam să ne aprovizionăm cu apă de la dumneavoastră, de la Iaşi.

Dar dumneata crezi că la mine apa pică aşa, din cer?

Da’ de unde?

Bine, tehnic vorbind, aşa e, vorbim de apă de ploaie. Da, dar totul e cum ştii să transformi apa de ploaie în lichidităţi, mă-nţelegeţi?

Şi, aţi reuşit? Ce procedeu tehnologic aţi folosit?

Fratele meu basarabean, totul e secret, îţi dai seama. Dar pot să-ţi spun că am nişte bălţi frumoase în conturi. Nu mă plâng. Ştiţi cum se spune în branşa noastră, dacă nu curge, pică.

Şi, în caz de secetă, ce faceţi?

Forăm după apă. Dacă vii la Iaşi, vei vedea cum avem puţuri săpate în toate bulevardele din oraş. Cum detectăm o urmă de apă sub asfalt, cum băgăm picamărul. Uneori, ţâşneşte coloana de apă la zece metri deasupra asfaltului, de zici că-i gheizer.

Tare mult aş vrea să văd cu ochii mei performanţele dumneavoastră, domnu’ director.

Eşti invitatul meu, domnu’ Ciuc. Vezi, dacă vii la Iaşi, o să citeşti tot felul de articole răutăcioase, cum că aş câştiga o avere din funcţia de director. Dom’le, eu am o vorbă: apa trece, salariile rămân. Este că am dreptate?

Bine, dar cetăţenii ce zic, ce părere au?

Da’ pe cine interesează părerea lor? Atâta timp cât îmi spăl rufele în regie, nu-mi pasă. Şi apoi, las’ că are balta peştişori de aur. Am prins odată unu’, stătea prin Bularga. Ştii ce mi-a zis? Toma, îţi îndeplinesc orice dorinţă, dar, te rog eu, nu tăia apa sâmbăta asta, că m-am săturat să fac baie în saramură!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *