Directorul Fiscului ieşean a uitat să-şi treacă în declaraţia de avere viloanţa de 250 de metri pătraţi

FinateCorneliu Durdureanu a reuşit să urce pe scara profesională cu sprijinul tacit al PNŢCD în 2000, apoi al PNL. Acum, la numirea sa în fruntea Finanţelor ieşene, a pus umărul senatorul Mihaela Popa, şefa PDL-ului local.

Dacă ar fi să-l parafrazăm pe un cunoscut economist local – e vorba, bineînşeles, de nea Tibi Brăilean – la DGFP Iaşi avem acum ce merităm. Un personaj obscur, reprezentat de Corneliu Durdureanu, ridicat în funcţii, de-a lungul vremii, de şmecherii tuturor partidelor care s-au perindat la putere în România. Asta din cauza faptulul că, în ultimii 21 de ani, fotoliul de şef al Finanţelor a fost vânat sau ţinut sub o strictă observaţie de toţi baronii locali, îmbogăţiţi ai vremurilor, indiferent de partidele din care au făcut parte. Odată cu instalarea sa în scaunul de director executiv al Fiscului, măria-sa Durdureanu a reuşit performanţa de a-şi dosi o ditamai viloanţă de peste 250 de metri pătraţi pe care, pur şi simplu, a uitat să o treacă în declaraţia de avere. Cât priveşte răspunsul acestuia referitor la jongleria privind dispariţia căsoiului, acesta a fost unul stupefiant: lucrările de finisare ale viloanţei nu au fost terminate. Cu alte cuvinte, aceasta nu a fost vopsită sau finisată sută la sută.

Halal, bre, nea Cornele! Matale crezi că aici te afli la Vaslui, pe vremea când lucrai la Gardă şi aveai sprijinul tartorilor din PNŢCD ori PNL? Potrivit CV-ului, actualul şef al Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice este licenţiat în Drept şi Ştiinţe  Economice, şi-a dat doctoratul în Economie şi s-a ocupat de activitatea fiscală timp de 21 de ani. Conform declaraţiei de avere, postate în  septembrie 2010, Durdureanu deţine o  suprafaţă de 1.000 de mp de teren în municipiul Iaşi, are două apartamente de 76 şi 36  de metri pătraţi şi o casă de aproximativ 250 de mp. Corneliu Durdureanu mai are şi un credit de  80.000 de euro, scadent în 2033. În 2009, acesta a primit peste 78 de mii de lei, salarii de la Finanţe. De la UPA lui Doru Tompea, Durdureanu a încasat  peste 1.100 lei.

Garnitura portocalie de la Finanţe

Corneliu Durdureanu a venit la conducerea Fiscului ieşean într-o perioadă extrem de agitată. El i-a luat locul liberalului Anton Doboş, după ce, în prealabil, i-a ţinut locul, timp de aproape trei luni de zile, fostului director – adjunct, Ioan Grigoriu, detaşat la Direcţia  Regională Vamală Iaşi. Surse din anturajul patrulaterului ieşean din PD-L, care face acum cărţile în dulcele târg al Ieşilor, e vorba de Popa, Spânu, Păduraru, Oajdea, la propulsarea lui Durdureanu în fotoliul de director plin al Fiscului ar fi contribuit senatorul Mihaela Popa, actual şefă a PDL-ului local. Mai mult, inspectorul fiscal Florin Dumbravă, numit de la 1 ianuarie 2011, pe postul de director-adjunct  ar fi “omul” deputatului PD-L, Daniel Oajdea, iar Viorel  Ungureanu, cel care deţine funcţia de director  executiv adjunct la Administrarea Veniturilor Statului, este rudă prin alianţă, finuţ, cu deputatul PD-L,  Nicuşor Păduraru.  Schimbările de la conducerea Fiscului ieşean au venit în urma declarării  neconstituţionale a ordonanţei în care au fost  numiţi pe posturi foştii directori coordonatori ai Finanţelor ieşene: e vorba  de Anton Doboş, Ioan Grigoriu şi Sorina Eliza Marin.

De ce proptele politice a beneficiat nea Corneliu

În urma cu mai bine de un deceniu, mai precis în anul 2000, Durdureanu devenise vedeta Gărzii Financiare Vaslui. În timpul unui control la “celebra” firmă “Protect”, patronată de Cătălin Ciubotaru, unul dintre asasinii cunoscutului lider sindical Virgil Săhleanu, nea Cornel a descoperit doar o singură neregulă, şi aceea minoră. Asta în condiţiile în care, Durdureanu dorea să candideze la fotoliul de şef al Gărzii, sprijinit de fostul PNŢCD. Ulterior, după câteva luni, alţi doi comisari vasluieni au efectuat un nou control la Protect, de această dată descoperind o evaziune fiscală de peste 1,5 miliarde de  lei. Gaura la bugetul statului fusese “produsă” cu ajutorul unor facturi şi chitanţe fiscale false datate 1999 şi 2000, pe care Durdureanu, ciudat!, nu le văzuse. La data cu pricina, nea Cornel s-a apărat şi a spus că totul nu este decât un joc murdar de interese în scopul de a-i discredita imaginea înainte de candidatura pentru fotoliul de şef al Gărzii Financiare Vaslui. De-a lungul activităţii profesionale, Corneliu Durdureanu a deţinut funcţii contabile (a fost cenzor sau a ţinut contabilitatea) la mai multe firme: Adilera SRL, Mondial Tranzit, Cristabac, Etna Impex Export, Florad, Polstil, Silverstar, Supertechnik, Geovis, Ragmun – Tut, Poney, Constructii Delta etc.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *