Dobre, jurnal de pensionar, nostalgic după vremurile aplaudacilor din politică

Chiar dacă a rămas fără coledzi, fostul deputat Traian Dobre şi-a descoperit o nouă metodă de a se da în spectacol public. După ce a schimbat nu mai puţin de 5 partide (PSD – PNL – UNPR – PPDD – Forţa Civică, acum fiind iar în PNL), Dobre şi-a găsit un hogeac bun în media ieşeană, unde colaborează la vreo două televiziuni, moderând diverse dezbateri. Curioşi să aflăm ce mai gândeşte un traseist feroce, i-am citit un fragment din jurnalul personal.

– Câteodată, mă gândesc cât de nedreaptă este viaţa. Pe vremea mea, ca să te muţi de la un partid la altul, trebuia sa înduri tot felul de ironii din partea presei. Acum, dacă mai ai pe lângă tine doi vecini cumsecade, poţi să-ţi faci imediat un partid. Dacă te plictiseşti de el, peste o săptămână îţi faci altul, şi tot aşa, nici naiba nu mai ştie pe unde eşti. Şi nici nu te mai ia presa în vizor, să te facă traseist. Chiar o să vorbesc mâine cu şeful de scară şi dom’ Panţâru de la parter, poate îi conving să o punem de-o nouă formaţiune politică. Partidul Pensionarilor fără Restanţe la Întreţinere. Totuşi, mă gândesc să nu devenim prea exclusivişti cu această orientare politică. Desigur, vom primi şi câţiva membri care au restanţe, dar, doar aşa, ca să avem pe cine exclude din partid în vreme de criză, atunci când vrem să dovedim intransigenţă în conduita politică.

– Mă bucur că nora mea, Cristina, este noul manager al maternităţii „Elena Doamna”. E limpede, suntem o familie de învingători. Cum am reuşit eu să supravieţuiesc în politică, sărind dintr-un partid în altul, aşa şi Cristinica, draga de ea, are talentul ăsta, de campioană la triplu salt, ba director la Spitalul de Recuperare, ba deputat, ba manager la „Elena Doamna”. Ce mai, aşa da fire sportivă, o maratonistă a funcţiilor, nu altceva!

– Îmi place munca pe care-o desfăşor la televiziunile locale. Acolo mă regăsesc cu adevărat. Prin tot ceea ce spun, inspir echilibru, onestitate, profesionalism. Uneori, mă gândesc că oraşul ăsta chiar nu mă merită. Nici măcar ca moderator tv. De aia, parcă m-aş întoarce în Parlament, unde, chiar şi atunci când dorm, simt că transmit nişte unde benefice pentru ţară şi popor. Da, dar cum să revin în băncile deputaţilor? Cu sprijinul cărui partid?

1 comentariu

Lasa comentariu
  1. Andrei Muresan

    Dobre este un nebun, o lichea politica, dar si o lichea de om. Acest comunist a facut numai rau pe unde a trecut, a distrus totul in jurul lui. Cu un limbaj de bulibasa, fatarnic si plin de venin, acest sarpe cu clopotei a valurit toate partidele numai si numai sa fie in atentia oamenilor. Vad ca doua televiziuni de buzunar il promoveaza! Pai nu sunt si ei nebuni si scursuri securiste? Nu inteleg de ce nu il darmati de tot, sa nu mai aiba curajul sa apara ca o hiena in presa! Viermele acesta are atatea pacate si ticalosii de ma mir cum de nu le scoateti la vederea iesenilor. Il blestem sa crape cat mai repede ca Iasul sa scape de acest vierme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *