Dumitru Oprea a compus 1001 poveşti de adormit Senatul

Senatorul PDL Dumitru Oprea a devenit cel mai prolific ales al poporului, ieşeanul depăşind recent cifra astronomică de 1.000 de luări de cuvânt în plenul Parlamentului. Cum vede un microfon liber, cum nea Mitică se şi repede la el şi mai spune două vorbe, trei prostii, fiind cuprins de elanul patriotic de a da ţării cât mai multă maculatură înţesată cu declaraţii politice seci şi inutile. Deja secretariatul Senatului este depăşit de volumul de coli A4 pe care trebuie să consemneze logoreea lui Oprea. „Bârfa de Iaşi” a pus mâna pe corespondenţa purtată între senatorul PDL şi secretarul care stenografiază declaraţiile acestuia.

„Distinse domnule senator Dumitru Oprea, vă rog să-mi spuneţi cam ce volum de declaraţii politice veţi face săptămâna viitoare, pentru a şti câtă hârtie să comandăm. Ştiţi că săptămâna precedentă am fost puşi în situaţia jenantă de a vă transcrie preţioasele luări de cuvânt pe pereţii estici ai toaletei de la etajul doi, asta însemnând 50 de metri pătraţi de tencuială. Cu respect, secretarul Senatului”.

„Domnule secretar, vreau să vă informez că, în calitate de Senator al României, vorbesc cât vrea muşchii limbii mele. Puţin îmi pasă că dumneata n-ai hârtie suficientă. Dacă îmi pun mintea, îţi ţin o cuvântare cu care poţi face din tavanul Palatului Parlamentului o a doua Capelă Sixtină! Asta ar fi culmea, să fiu cenzurat de mici detalii arhitectonice. La câte am de spus, mesajele kilometrice din grafitti de pe Zidul Berlinului vi se vor părea mărunte haiku-uri. Senator Dumitru Oprea”.

„Stimate domnule senator, şi doar v-am rugat să ne anunţaţi din timp despre cuvântările dumneavoastră. Păi se poate să umpleţi pereţii liftului cu ditamai interpelarea pe tema pescuitului la muscă în apele Dunării? Nu vă mai spun că femeia de serviciu de la bufet a leşinat când a citit pe uşa vestiarului declaraţia dumneavoastră privind drepturile minorităţilor sexuale din coloniile de mineri. Vă rog, reduceţi luările de cuvânt măcar la jumătate, că mai avem doar două găleţi de var în magazie”.

„Domnule secretar, nu vă permit, asta e cenzură! Voi protesta printr-un scurt comunicat de presă scris pe turnul Televiziunii! Senator Dumitru Oprea”.

„Domnule senator, staţi o clipă! Am vorbit cu ministrul Transporturilor şi este de acord să vă exprimaţi punctele de vedere pe autostrada Bucureşti – Piteşti, pe două benzi de circulaţie. Important e că aveţi voie să le scrieţi cu vopsea reflectorizantă. Ştiu, e puţin, dar gândiţi-vă câtă vizibilitate veţi avea! Cu respect, secretarul Senatului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *