După Moldova şi Banat, „regele” ar vrea să o facă lată şi-n Ardeal

Doi ani de zile. Atât ar urma să dureze lucrările de înălţare a unui mini-oraş în Timişoara după conceptul implementat deja la Iaşi de „regele mall”. Că nevastă-sa e originară din oraşul de pe Bega e o simplă coincidenţă în acest proiect cifrat la vreo 220 de milioane de euroi. Că i-a avut la degetul mic, la lansarea construcţiei, pe toţi oficialii timişoreni, e o altă reţetă patentată la Iaşi. Dar umblă zvonul că „regele mall” are intenţii şi mai mari de expansiune. N-ar fi nicio noutate. Însă, că vrea să exporte modelul de la Iaşi şi de la Timişoara şi la Cluj, iată asta ar fi o ştire. E cumva şi firesc. Întâi a făcut nişte mall-uri la Iaşi, Timişoara şi Cluj. Apoi a făcut un ansamblu urbanistic la Iaşi, a demarat lucrările la un altul şi mai mare la Timişoara şi cică ar lucra la o continuare şi pentru Cluj. Ăsta da „rege”.

Visul frumos s-a terminat. Ultimul să stingă lumina: Acum fără niciun fel de mişto. Am vrea să ştim şi noi, sincer, dacă la Iaşi mai există filială a partidului ăla a cărei şefă a fost Nuţi şi a cărui membru e Marinaru’, fostul prezident. Mai e cineva în sediu, se mai face vreun fel de politică acolo, măcar şef mai au? N-avem rezultatele vreunui sondaj de opinie în faţă, dar punem pariu că la Iaşi pemepeul nu adună ca voturi nici câţi speculanţi sunt în piaţa Nicolina. Şi-atunci ce folos? Duceţi-vă acasă, măi băieţi, sau căutaţi-vă alt cuibuşor, că aici partida e deja pierdută. Hai liberare!

O doftoriţă disperată a apelat la Nufărul TV: Doamne, ce-ţi e şi cu lumea asta. De câteva săptămâni, doftoriţa Vorbe-n Băţ, aia de fu acuzată de parchetari de lucruri necurate cu banii studenţilor, face turul televiziunilor locale. Îşi dă ea cu presupusul despre una, despre alta, despre sănătăţuri şi alte boli contagioase. De fapt, explicaţiunea e mult mai simplă: asistăm la o acţiune concertată de spălare a imaginii, mai ceva ca la Nufărul, pe vremuri. Adică, doamna doftor crede că dacă tot apare pe la televiziuni, parchetarii vor fi emoţionaţi până la lacrimi de cât de competentă profesional e dumneaei şi poate vor îmblânzi acuzaţiile. Verdictul nostru: nici pomeneală. Doamnă, aruncaţi cu banii aiurea, nu vă spală nici toată apa Bahluiului. Parchetarii îşi vor face oricum treaba, independent de apariţiile dumneavoastră televizate ori ba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *