E cam mult alcool, coane Prafu!

Dragi participanţi la trafic, astăzi avem o veste cam tristă pentru voi. În special pentru acei participanţi la trafic care nu se pot urca la volan decât după ce au consumat câteva păhărele de alcool. Sau mai multe, că oricum nu mai contează. După cum vă spuneam luna trecută, cel mai iscusit purtător de robă apărător şi susţinător al şoferilor cu pahare la bord, alias Irinel Prafu, a fost prins chiar el băut la volan. La prima vedere aţi spune „şi care ar fi problema?”. Că Irinel Prafu e meseriaş la acest capitol. Are pile peste tot. Îţi reduce alcoolemia sub limita penalului şi te alegi doar cu un carnet de pieton pe vreo 30 de zile. Dar problema e cam groasă.

Un dosărel
Irinel Prafu nu a reuşit să aranjeze mare lucru, cel puţin nu pentru cazul său propriu şi personal. Cel mult, am putea spune, a reuşit să se pricopsească cu un dosar penal de toată frumuseţea. Asta pentru că, fiţi foarte atenţi, alcoolemia lui Irinel Prafu a fost de 1,4 la mie în sânge, iar dosarele de alcool încep să se facă de la 0,8 la mie. Deci cum ar veni, purtătorul de robă avea aproape dublu. Chiar dacă a încercat el în fel şi chip să intervină în stânga şi în dreapta, a vrut să întârzie proba de sânge şi s-a folosit de multe alte tertipuri menite să reducă alcoolemia, Irinel Prafu nu a avut sorţi de izbândă. Acum merge regulat la purtătorii de chipiu de la Rutieră, dă declaraţii, e şi el inculpat. A, şi să nu uităm, are carnet de pieton.

Pe barba lor
Dar chiar şi în ciuda acestui dosar penal, Irinel Prafu cică are un gram de noroc. Sau un kilogram mai bine spus. El îşi poate desfăşura activitatea de purtător de robă în faţa magistraţilor ieşeni. Asta pentru că fapta care i-a adus un dosar penal nu contravine de nicio culoare regulamentului de ordine interioară şi exterioară care ar putea duce la suspendarea din funcţie a unui advocat. Acum nici noi nu ştim ce să mai gândim. Suntem într-o mare dilemă. Au motiv sau ba să se bucure şoferii consumatori de alcool? Ar putea să se bucure pentru faptul că Irinel Prafu încă mai poate desfăşura activitatea de purtător de robă. Deci, teoretic ar putea să-i apere pe şoferii beţivani. Dar, stăm şi ne gândim, dacă însuşi el a căzut în plasa poliţiştilor de la rutieră, oare ce influenţă mai are în sistem? Mai ales că nu a reuşit să facă mare lucru pentru el. Analizăm problema şi revenim cu un răspuns pertinent. Până atunci, cei care beau o fac pe barba lor. Noi nu ne bazăm pe flerul lui Irinel Prafu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *