Ei au făcut cei mai mulţi bani în 2013. Top 10 cei mai bine plătiţi sportivi ai planetei

Sportul este de când lumea o industrie generatoare de bani, iar campionii au învârtit întotdeauna milioanele pe degete. Cei mai importanţi sportivi de pe planetă au adunat în conturi şi în 2013 sume exorbitante provenite fie direct din competiţiile câştigate, fie din contracte de publicitate sau sponsorizări. Iată-i pe primii cei mai bogaţi 10 sportivi, după încasările din acest an

1. Tiger Woods, golf 58 de milioane de euro Woods pare indestructibil. Şi-a pierdut sponsorii, locul 1 în clasamentul mondial şi soţia după scandalul sexual din 2009, dar s-a întors la cel mai bun nivel al său. În 2013 a câştigat 10 milioane de euro din golf şi 48 din contractele reînoite cu Nike şi Rolex. În total 58 de milioane de euro şi titlul onorific de cel mai bine plătit sportiv în acest an.

2. Roger Federer, tenis 48 de milioane de euro Elveţianul este pe locul doi în topul sportivilor cu cele mai mari venituri în 2013, mult înaintea lui Rafel Nadal sau Novak Djokovic, deşi acesta n-a câştigat nimic în ultimul an, în comparaţie cu cei doi. Totuşi, contractele imense pe care Roger le are cu Nike, Rolex, Crédit Suisse şi alte companii i-au adus 48 de milioane de euro.

3. Kobe Bryant, baschet 46 de milioane de euro Cel mai bogat bachetbalist este Kobe Bryant, legenda lui Los Angeles Lakers. Deşi nici el personal, nici trupa din California n-au mai câştigat de câţiva ani mai nimic, Bryant este încă atractiv pentru companiile publicitare. Cu un milion făcut peste James, Kobe a strâns 46 de milioane de euro în 2013 şi ocupă ultimul loc de pe podium.

4. LeBron James, baschet 45 de milioane de euro Starul lui Miami Heat, campion în NBA cu echipa din Florida în ultimele trei sezoane, este unul dintre cei mai bine plătit baschetbalişti din lume. LeBron, MVP în 2009, 2010, 2012 şi 2013, a câştigat în acest an din baschet şi din alte contracte 45 de milioane de euro.

5. Drew Brees, fotbal american 38 de milioane de euro Acest sport foarte iubit în SUA dă topului încă un jucător, tot quarterback. De această dată el joacă pentru New-Olreans Saints şi a câştigat în 2013 la fel de mult ca adversarul său de la Green Bay Packers, adică tot 38 de milioane de euro.

6. Aaron Rodgers, fotbal american – 38 de milioane € Din top nu putea lipsi şi un jucător de fotbal american. Astfel, quarterback-ul lui Green Bay Packers, căştigătoarea Super Bowl din 2010, a adunat din sport, în acest an, nu mai puţin de 38 de milioane de euro.

7. Phil Mickelson, golf 36 de milioane de euro Un nume cunoscut mai puţin de publicul larg şi mai mult de iubitorii de golf, americanul în vârstă de 43 de ani e şi unul dintre cei mai bogaţi sportivi în activitate. În 2013, câştigătorul a nu mai piţin de cinci turnee majore a adunat 36 de milioane de euro.

8. David Beckham, fotbal 35 de milioane de euro Englezul şi-a anunţat retragerea din fotbal în 2013, dar nu înainte să câştige şi el 35 de milioane de euro în acest ultim sezon. La el proporţia este însă inversă. Grosul acestei sume provine din publicitate şi doar o mică parte din salariu de fotbalist câştigat de la PSG, ultima sa echipă, în prima parte a anului.

9. Cristiano Ronaldo, fotbal 33 de milioane de euro
Vedeta lui Real Madrid îl devansează cu doar trei milioane pe marele său rival. Portughezul a adunat în 2013 nu mai puţin de 33 de milioane de euro. Şi el jumătate sunt din contractul cu madrilenii şi restul din publicitate.

10. Lionel Messi, fotbal 30 de milioane de euro
Starul argentinian al Barcelonei este abia al 10-lea cel mai bine plătit sportiv în 2013. Câştigătorul ultimelor patru Baloane de Aur a adunat doar în acest an 30 de milioane de euro. Aproape jumătate reprezintă salariul său de fotbalist, iar restul provin din diferite contracte de publicitate cu Adidas, Pepsi, Samsung sau Turkish Airlines.

(sursa: www.click.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *