Excelenţe, excelaţi, excedaţi

Şi-a venit Unirea Mică, dar… ce caterincă! Ce mai zgomot!!! Ce mai zbucium!!! A fost urât, ceva realmente urât. Cumva era datoria lui să vină la Iaşi pentru a comemora momentul de la 1859, când Cuza a fost ridicat la rang de domnitor al Principatelor Unite, totuşi, dacă avea prezenţă de spirit, sau dacă măcar era bine consiliat, Preşedintele Băsescu ar fi putut evita momentul penibil când a salutat garda de onoare şi a primit drept răspuns un „să trăiţi!” cu huiduieli din partea mulţimii. Huiduielile, unele regizate, altele nu, au fost evidente şi în egală măsură predictibile. Ce l-o fi mâncat pe Băse în noadă ca să se bage singur în aşa un rahat de imagine, pe când putea la fel de bine ca şi de Ziua Naţională a României să-şi găsească motiv pentru o vizită de lucru în afară? Probabil că vanitatea… Atât Ponta, cât şi Antonescu – fie doar şi dacă te uiţi la mutrele lor – nu-ţi inspiră încrederea de a-i lăsa singuri la tine acasă cu nişte bani lăsaţi la întâmplare pe masă. De ce să strângă ăştia mâini şi voturi, când la fel de bine poate face şi el, Preşedintele României, treaba asta, chiar mai bine ca ei? O fi putând, dar uite că pensiile şi salariile scurtate au dres glasurile mulţimii, inclusiv la Iaşi, unde mămăliga se screme mult ca să explodeze! Deci Băselu a calculat greşit, motiv pentru care a şi bătut step mai puţin ca-n ediţiile precedente.

***

Aş vrea să evit acest eveniment monden, dar nu pot, pentru că a adunat destulă lume subţire în Hotelul „Astoria”, fix cât să-mi dea prin cap un gând: „Doamne, ce minuni ar face o grenadă defensivă aici!” Gala premiilor de excelenţă, organizată de PD-L Iaşi, a fost un eveniment reuşit din unele puncte de vedere. În primul rând, pentru că a premiat (simbolic) nişte persoane care au realizat ceva în viaţă şi când spun asta mă refer, îndeosebi, la nişte copii extraordinar de talentaţi cum e Mădălina Lefter, de la Palatul Copiilor din Iaşi. Nu mi-a plăcut însă un lucru: copiii de la Palat au evoluat pe scena improvizată foarte târziu, la 22.30, oră când ar fi trebuit să doarmă, ca să poată merge odihniţi a doua zi la şcoală.

***

Oameni politici, lăsaţi copiii în pace şi nu mai faceţi spectacole cu ei doar ca să vă simţiţi voi bine! Aşa făcea Ceauşescu. De ce trebuie să faceţi ca pe vremea lui? Şi încă ceva: ca să dai premii de excelenţă, ar trebui ca, la rândul tău, să excelezi în ceva anume…Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *