Exclusivitate: bârfe săltărețe, cu multe fețe

Beizadeaua unui șmecher se trage cu decapotabila pe litoral: Am dat și noi, zilele trecute, o raită pe litoralul ăsta al nostru, românesc. Cum bobinam noi un porumb fiert, marea senzație culinară de la Mămăica, era să dăm peste un jmecheraș cu bemveu de Iași. De fapt, preocupați cu știuletele, n-am fost atenți și era să intrăm peste băiețaș. După ce ne-am dezmeticit și ne-am uitat mai bine la decapotabila albă, am văzut că în ea era feciorul lui Ghiță, patron de hotel în Iași. Puțină lume știe că Ghiță are două hoteluri și pe litoral. Iar noi acolo am dat peste fecioraș, în sudul Mămăicăi, vizavi de Perla. Junele lui Ghiță, pretextând că are griză de afacere, trage acolo niște chefuri strasnice. Viață, tată.

Pentru purtătorii de chipiu a venit Crăciunul: Veselie mare în rândul purtătorilor de chipiu, adică printre rutieriștii ieșeni. Da, sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august e un fel de Crăciun pentru ei. Și asta pentru că în această perioadă vin acasă, în concedii, „italienii”, „spaniolii” și „englezii” noștri. Iar cei ce vin cu mașini sunt victime sigure. Purtătorii de chipiu îi vânează, e imposibil să nu le găsească niște lipsuri: ba nu e asigurarea, ba nu e rovinieta, ba nu e trusa de prim ajutor, ba nu arde vreun bec. Și uite așa, rutieriștii se aleg și ei cu un bănuț de buzunar: minim 50 de euro pentru chestii mai simple, maxim 100 de euro la chestii mai groase. Și, uite așa, după concediul „italienilor” pot pleca în concediu și purtătorii de chipiu. Pentru că tocmai au pus un ban grămadă la elasticul slipului.

Cât tupeu! Doctorița ne râde în nas tuturor: Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns. O doctoriță, fost manager de spital, prinsă cu mâța-n sac, adică cu mâna în borcanul cu miere, încearcă să-și spele imaginea. Și cum vrea să facă ea chestia asta? Simplu, face turul tv-urilor locale, probabil contracost, și se dă mare artistă, grovază tehnocrată. Nu înțelegem ce vrea să facă cu această manevră, ori îi ea de proști pe parchetari, ori e simplă gargară de imagine pentru propriul său confort psihic. Ce surprinde cel mai mult la ea este tupeul. Se afișează în public, vrea iar funcție mare, se închipui formator de opinie, mai urmează să ne dea lecții de viață sau să ne trimită la specializare, la bărbat-su, altă poamă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *