Falub vrea o remaniere serioasă a lotului

Adrian Falub

Adrian Falub

Prestaţiile slabe ale echipei din ultima perioadă, care au culminat cu înfrângerea ruşinoasă de pe teren propriu cu CSM Râmnicu Vâlcea, l-au determinat pe antrenorul echipei CSMU Poli Iaşi, Adrian Falub, să anunţe că toţi jucătorii se află în probe până la finalul campionatului şi că va rămâne la Iaşi doar cine merită.

„Jucătorii trebuie să înţeleagă că ei sunt în teste până la finalul acestui campionat. Cine merită să rămână la noi, trebuie să o dovedească pe teren în aceste ultime etape. Vor avea şansa să evolueze toţi componenţii lotului, chiar şi cei care au jucat mai puţin până acum. Chiar dacă nu au un obiectiv, jucătorii trebuie să joace pentru ei, să-şi respecte meseria. Nu trebuie să ai un anume obiectiv pentru a juca fotbal“, a spus Adrian Falub.

Jucători aduşi de la juniori

Hotărât să remanieze lotul, Falub a făcut deşi câţiva paşi în acest sens. Mai întâi, a lăsat pe banca de rezerve jucători care sunt împrumutaţi la Iaşi şi care, mai mult ca sigur, vor părăsi gruparea din dealul Copoului în această vară. Apoi, Falub a convocat la antrenamentele echipei mari trei juniori de la Grupele de Copii şi Juniori ale clubului. Este vorba de Florin Dodan, component al naţionalei Under 18 a României, şi de Bogdan Huţanu şi Vlăduţ Andrieş. Aceştia au început pregătirile cu echipa mare încă de săptămâna trecută şi ar putea debuta în tricoul noii Politehnici chiar în acest retur de campionat.

Sichitiu o ţine pe a lui

Deşi toată lumea vorbeşte de reconstrucţie şi remaniere în dealul Copoului, Sichitiu continuă să bată câmpii cu graţie, vorbind despre promovare.

„Jucătorii trebuie să aibă în continuare ca obiectiv promovarea, pentru că doar aşa pot fi motivaţi. Numai aşa putem progresa şi numai aşa putem creşte de la meci la meci. Nu putem vorbi despre renunţarea la anumiţi jucători atâta timp cât actuala ediţie de campionat nu s-a încheiat. Normal este să tragi linie abia în vară şi de-abia atunci să hotărăşti cine rămâne şi cine pleacă“, spune Sichitiu.

Deşi ştie că multă lume nu prea îl mai înghite în Copou, Sichitiu ţine cu dinţii de scaun şi ameninţă: „Trebuie să înţelegeţi că atâta timp cât voi fi preşdinte la Iaşi, voi conduce acest club după principiile şi regulile mele. Eu am o relaţie foarte bună cu antrenorul Adrian Falub, nu aşa cum se vehiculează prin presă. Cu cei din Consiliul Director discut tot timpul. Nimeni nu îmi poate impune mie cum să conduc clubul!“Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *