Festivalul bârfelor. Încă un candidat se aruncă în luptă

Una mică de tot despre bătălia electorală ce va să vie la primăria ieșeană. Se știu deja trei nume de candidați, dar cică în curând se va anunța și al patrulea. Acest nou candidat va fi nominalizat de un partid de buzunar, un fel de alde alții. Ei, acest candidat este dom` profesor Bazil Șalău, ăla de-a fost mare secretar de stat pe la educație. Noi, acum, nici nu știm ce să facem, să râdem sau să râdem de această candidatură? Păi, acest domn n-are nicio șansă. O să ia, probabil, între 0,2 și 0,5%. Și-atunci, care-i chichirezul? Probabil că alde ăștia anunță candidatul și-apoi speră să primească o propunere de alianță, doar-doar vor primi si ei măcar un post eligibil de consilier local și județean. Că altfel sunt condamnați la dispariție.

Când Hans trece, rămâne cald sau rece? Vizita recentă a hambasadorului americănesc la Iași a stârnit emoții curat provinciale în sufletele mahărilor din politică și admenestrație. Toți s-au grămădit să se atingă de extensia lui Obama, să se tragă în poze cu dânsul ca să aibă ce povesti la nepoți și gagici bune de agățat. Numai că nimeni nu s-a întrebat: Hans, dar cu ce ocazie pe la noi? Că orașul și județul îs decapitate, peste tot numai interimari, autostradă nu pupăm în mandatul lu’ matale, deci care-ar fi ideea? Și deodată ni s-a luminat cutia neagră: e an electoral, fraților, tocmai s-au anunțat catindații, iar Hans a venit să-i cunoască pe dandanachii și cațavencii noștri despre care tocmai citise în scrisoarea pierdută ajunsă după Anul Nou la hambasadă. Lucrurile cică se vor lămuri odată ce trece vremea ghiocelului și se termină curățenia de primăvară.

O femeie este în cărți pentru o poziție înaltă: Cea mai mare ghicitoare zilele astea la Iași are legătură cu numele viitorului prefect de Iași. Toată lumea din politică și administrație se întreabă cine va fi următorul șef de județ. Deocamdată ne aflăm în zona speculațiilor. Portretul robot ar fi cam așa: tehnocrat, de preferință femeie, acum în Capitală, dar cu rădăcini în Iași. Cine e? Dacă Guvernul nu numește noul prefect până săptămâna viitoare, revenim noi cu detalii complete. Până atunci, faceți pariurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *