Fiecare cu gala lui

Irina Dorneanu

Irina Dorneanu

“Moda” total greşită – spun gurile bârfitoare, dar şi noi – de a organiza mai multe gale de premiere a sportivilor ieşeni a continuat şi anul acesta. Totul a început în 2011, când şeful de DSJ, Ciprian Paraschiv, portocaliu ca şi coloratură politică, s-a ţinut cocoş în faţa primarului Gheorghe Nichita – pesedist convins, astfel că fiecare a organizat câte o gală.
Deşi ambii au spus că ceea ce s-a întâmplat atunci nu a fost tocmai normal, lucrurile s-au repetat. Astfel, la finele anului trecut, DSJ-ul a organizat, la Dublin Pub, gala de premiere a celor mai buni sportivi ieşeni din 2011. Primarul a premiat şi el valorile sportului ieşean de-abia la finele săptămânii trecute, într-un anonimat, hai să spunem, aproape total, la Teatrul Luceafărul, mulţi pixari din presa de sport din Iaşi habar neavând de această manifestare.

În cadrul galei intitulate pompos “Gala Premiilor de Excelenţă în Sport”, sportivii au primit premii în bani, între 200 lei şi 3.000 lei. Premiul cel mare, de 3.000 de lei (uau!), i-a revenit celui mai bun sportiv ieşean din 2011, Irina Dorneanu.
Au mai fost acordate alte 15 premii, pentru cei mai buni sportivi ai Iaşului şi antrenorii acestora. Alte distincţii au fost acordate unor sportivi şi antrenori de la CFR Olimpia ACB Iaşi.
Nu au fost uitaţi nici veteranii, sportivii cu dizabilităţi, cel mai tânăr sportiv, cel mai în vârstă sportiv şi cei mai buni arbitri.
În concluzie, multe premii, rezultate puţine. Dar, până la urmă, cei mai câştigaţi au fost sportivii, care merită mult mai mult decât câţiva bănuţi aruncaţi de oricine vrea să-şi facă reclamă pe spatele lor, organizând câte o gală.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *