Filantropul „super-zgârcit” de la RCS & RDS

Miliardarul Zoltan Teszari lansează, în decembrie, postul local TV Digi News Iaşi  

Zoltan Teszari, unul dintre cei mai bogaţi români cu origini ungureşti, patronul gigantului de telecomunicaţii RCS&RDS, supranumit „Miliardarul fără chip” fiindcă se fereşte de jurnalişti şi de paparazzi, lansează la Iaşi un post local de ştiri denumit Digi TV News.

Zoltan Teszari

Zoltan Teszari

Locaţia televiziunii ieşene de ştiri este situată în zona Bucşinescu, într-o clădire modernă care a aparţinut în trecut unui dealer auto şi unei filiale de bancă, la mică distanţă de crâşma unui alt mogul de presă locală. Surse bine informate din anturajul unor băieţi simpatici de la firma care se ocupă de montarea instalaţiilor speciale necesare funcţionării postului de televiziune,       ne-au informat că lucrările sunt într-un stadiu destul de avansat.

„Da, domnul Teszari va lansa, în decembrie, postul local de ştiri Digi News. Pentru firma sa facem aceste lucrări. Doar montarea şi izolarea cablurilor l-au costat 16 miliarde de lei vechi. Dar omul are bani, că nu degeaba e miliardar”, ne-a mărturisit un inginer care se ocupă de modernizarea locaţiei de televiziune din Bucşinescu. Mai mult, surse din rândul pixarilor ieşeni, extrem de bine informaţi, ne-au spus la un pahar de bere că la postul TV cu pricina ar urma să presteze persoane importante din mass-media locală, printre numele vehiculate fiind şi cel al reporterului Tudor Florea, care a plecat în toamnă de la Realitatea TV Iaşi.

„Să nu se repete scenariul decapitării lui Radu Moraru. Ar fi mare păcat!”

Jurnalişti cunoscuţi din Bucureşti susţin însă că lansarea Digi News Iaşi, televiziunea de ştiri a celor de la RCS & RDS, s-ar putea amâna până după Anul Nou, la pachet cu lansarea şi a altor posturi din ţară, din cauza faptului că responsabilii de proiect nu au finalizat încă toate decorurile interioare.

„Patronul Zoltan Teszari este tocmai cel care a îngropat postul  10 TV cu tot cu echipa cunoscutului jurnalist Radu Moraru. Şi asta, la mai puțin de un an de la lansare. Sper să nu se repete scenariul şi în cazul proiectului Digi News. Ar fi mare păcat”, scrie un cunoscut jurnalist pe blogul său.

Zoltan Teszari, unul dintre cei mai bogaţi români cu origini ungureşti, a ales să trăiască în anonimat, ca un pustnic, departe de tumultul vieţii cotidiene şi fără ca publicul larg să-l cunoască. Patronul gigantului de telecomunicaţii RCS & RDS locuieşte în anexa unui hotel de două stele, amplasat într-un sătuc izolat de lângă Oradea. Deşi figurează printre primii 10 cei mai bogaţi români, cu o avere de aproape jumătate de miliard de euro, Teszari urăşte ca să-i apară numele în presă ori în tot felul de clasamente sau topuri, viaţa sa profesională şi personală fiind o mare necunoscută chiar şi pentru proprii săi angajaţi şi cunoscuţi. Iată că noi, totuşi, am scris despre el. Până când… soarta ne va despărţi.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *