O pişare cu bucluc, o ţeapă prin cablu. Aveţi grijă: RCS – RDS lucrează!

Credeam că odată cu arestarea lui Zlate de la Skin am închis definitiv acest subiect de presă, dar uite că între timp mi-a mai parvenit o bârfă despre el. Ştiţi – doar a huit presa locală – că Zlate a fost arestat pentru că ar fi tras cu un pistol cu bile din cauciuc prin populaţie. Ce nu ştiţi însă, dar am aflat noi, e că tot Zlate a fost cel care a chemat poliţia. Da, tată, băiatul ăsta, Zlate, în loc să stea în banca lui şi să mai tragă o haraşpincă  la el în crâşmă, eventual să cheme poliţia şi să reclame că un vecin îi pişă gardul proprietate personală, el o face pe dos. Se duce peste vecini, trage cu pistolul, apoi cheamă poliţia. Normal că poliţia l-a umflat pentru încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, başca tulburarea proprietăţii vecine! Şi, uite-aşa, a rămas Zlate arestat, cu gardul stropit şi cu afacerea la pământ. S-ar părea că aspirina trasă pe nas nu face casă bună cu tăria şi nici cu telefonul, la 112!

***

Să vă mai spun una despre o firmă mare, cu pretenţii. Este vorba de RCS – RDS, cea cu internetul, telefonia şi cablul TV. Cu câteva zile în urmă, la sediul firmei din strada Gării a fost un mic scandal, în care o femeie a început să învârtă nişte dulapuri pe acolo, după care a fost chemată atât poliţia cât şi firma de pază şi protecţie Molid. Scandalul a trecut neobservat, pentru că majoritatea ziarelor, televiziunilor şi radiourilor din târg au contracte de publicitate cu această firmă elefant. Ce s-a întâmplat, de fapt, acolo? Sediul în care funcţioneaza RCS – RDS la Iaşi este proprietatea unei persoane, pe nume Cristina Filimon. Între RCS – RDS şi firma Cristinei Filimon a fost încheiat un contract de închiriere pe care, însă, furnizorul de servicii de internet, telefonie şi televiziune prin cablu refuză să-l mai onoreze. Practic, RCS – RDS nu şi-a mai plătit datoria către proprietar din luna aprilie a acestui an, datoria acumulată pentru respectivul spaţiu de 300 mp, pe strada Gării, fiind de circa 700 milioane lei vechi, fără a mai pune aici la socoteală penalităţile. Cristina Filimon a făcut greşeala de a încheia cu ei un contract de închiriere care nu a fost investit cu titlu executoriu. Ceea ce înseamnă că dacă chiriaşul nu şi-a plătit chiria nici nu-l poate da afară, decât dacă se adresează instanţei.

***

Bun, veţi spune, nu are decât să meargă proprietara şi să-şi ceară drepturile în instanţă! Tocmai aici e şmecheria de care profită RCS – RDS Iaşi. Prin mijloace specifice, conducerea RCS – RDS a aflat că spaţiul respectiv este ipotecat la Volksbank. Aşa că refuză să mai plătească chiria pe respectivul spaţiu. Până să-şi găsească dreptatea în instanţă lunile trec, bine mersi. Timp în care proprietarul spaţiului, nemaiprimind banii de chirie, nu-şi mai poate plăti rata la bancă iar aceasta demarează procedurile de executare silită (pentru că documentele sunt investite cu titlu executoriu!). Executorul pune sechestru pe spaţiu, care ulterior este scos la vânzare la un preţ mult sub valoarea lui reală iar RCS – RDS, aflat deja acolo, în virtutea dreptului la preemţiune, îl cumpără! Şi, uite-aşa, s-a mai făcut RCS – RDS cu un spaţiu în buba târgului! Iar fraierul de proprietar, care a crezut că face biznis cu o firmă mare şi sigură, a luat o ţeapă la fel de mare şi de sigură. Asta e, trăim într-o junglă, unde peştii mari papă peştişori mai mici, fiindcă legea la români e făcută pentru şmecheri. La fel şi justiţia!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *