File de euro-campanie. Spre alegeri, cu buzunarul gol-goluţ

Dragă campanie, bine ai venit! Dar tare rău ai nimerit! Ai venit aşa fix pe nepregătite. Fix pe burta goală. Fix când ne fluturam buzunarele întoarse pe dinafară. Zău că aşa e. Te uiţi în tot oraşul şi nu vezi tu un banner. E un fel de campanie făcuta aşa pe „mute”. O campanie în care nimeni nu promovează pe nimeni. Unul la mână pentru că, după cum vă spuneam, nu au bani. Doi la mână pentru că nu au interes. Şi trei, pentru că, şi asta e cel mai important, nu au reuşit să se înţeleagă între ei. Aşa se face că membrii partidului Mişculaţiunea Poporului fug aiurea prin judeţ ca să zică şi ei că fac campanie. Iar pe 25 sunt alegeri. Adică, bat la uşă.

Alegătorii, bulversaţi
Nu ştim dacă e campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, care se apropie cu paşi repezi. Nu sună a o astfel de campanie. Nici alegătorii încă nu ştiu ce au de votat. Spre exemplu, se uită la Cameluţa a lu’ Bogdan. Şi spun pe bună dreptate: parcă mai ieri ai venit şi ai cerut votul de la alt partid. Acu’ pentru ce îl mai ceri? Sau mai bine spus pentru cine? Ce mai vrei de la noi? Am votat o dată. Te-ai răzgândit? Vrei altceva? Şi deputatul Petrişor i-a bulversat pe alegătorii săi din judeţ pe care i-a obişnuit ani la rând cu Pierdeleul.

Nu-i mălai
Dar partea tare e că nici membrii Mişculaţiunii nu prea mai ştiu ce să mai creadă, sau care în care să se mai încreadă. E o aşa degrinogoladă încât campania asta electorală a căzut fix ca un trăsnet asupra lor. Cert este că totul se face fără mălai. Nu au reuşit să se înţeleagă între ei. Au pus mână de la mână şi fac campanie pe datorie. Dar fiecare pe cont propriu. Nici măcar la lipiciul pentru afişe nu au reuşit să ajungă la vreo concluzie. Fiecare e cu tubul lui. În ritmul ăsta poate să stea Marinarul până la iarnă pe plajă îmbrăcat în tricoul Mişculaţiunii Poporului, că la Iaşi nu credem că votează cineva cu ei. Poate doar să vină Marinarul cu Lenuţa şi să se plimbe aşa agale pe la Ciric, pe malul Bahluiului sau să împartă mămăligă pescarilor de pe malul Jijiei. Poate aşa or strânge ceva voturi. Nu vrem să cobim, aşteptăm alegerile şi rezultatele oficiale, ca să se convingă şi ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *