Fiul unui miliardar român ŞOCHEAZĂ Europa.

Victor Micula  fiul afaceristului român Viorel Micula, a ajuns ”vedetă” în Daily Mail, după un mesaj postat pe Facebook.

 

După ce fraţii Ioan şi Viorel Micula, patronii European Drinks, au câştigat la Curtea de Arbitraj de la Washington un proces intentat statului român, în urma căruia trebuie să primească 376 de milioane de lei plus penalităţi, fiul celui din urmă, Victor Micula, a postat un mesaj pe Facebook.

”Nu, nu se măresc salariile angajaţilor (n.r. fraţilor Micula), îmi iau eu un Bugatti”, a scris Victor Micula pe Facebook.

Ulterior, după ce o televiziune din România a anunţat că Micula junior îşi va lua un ”bolid de 1,5 milioane de euro din banii românilor”, fiul lui Viorel Micula a revenit cu un nou mesaj pe pagina sa de Facebook: ”Atât de proşti cu România TV în frunte, care pentru un comentariu la o poză mă dau la ştiri la 16.00. Priviţi cât de exageraţi sunt. Aştept păreri”.

În urma procesului câştigat, mulţi angajaţi ai fraţilor Micula au sperat că salariile le vor fi mărite şi au rămas ”dezamăgiţi” de ştirea conform căreia Victor Micula îşi va lua un Bugatti.

Viorel Micula a precizat că, în urma victoriei de la Washington, lui şi fratelui său geamăn li s-au oferit acţiuni la Petrom, dar ei au vrut bani, nu acţiuni. ”Avem nevoie de cash pentru a ne plăti cheltuielile, trebuia să primim banii de anul trecut, dar nu i-am primit, aşa că am avut pierderi”, a explicat Micula senior, minimalizând astfel, în opinia Daily Mail, faptul că salariile angajaţilor nu vor fi mărite.

Daily Mail aminteşte că Victor Micula a picat examenul de Bacalaureat din vară şi că a fost implicat în alte scandaluri, cum ar fi cel în care s-a dus cu elicopterul la o mănăstire, pentru a se reculege, sau cel în care a intrat cu bolidul său Ferrari pe o stradă pietonală, pentru a merge cu iubita lui la un magazin de bijuterii.

victor_micula_59610500

Fraţii Micula au câştigat la Washington, Ministerul Finanţelor a dorit compensare cu datorii

Fraţii Ioan şi Viorel Micula, patronii European Drinks, au câştigat la Curtea de Arbitraj de la Washington procesul intentat statului român şi trebuie să primească circa 376 milioane lei, plus penalităţi, iar Ministerul Finanţelor doreşte să compenseze această sumă cu datoriile firmei la buget.

Reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice au declarat pentru MEDIAFAX că se intenţionează compensarea sumei câştigată de fraţii Micula cu datoriile la buget pe care le are firma deţinută de aceştia. Sursele citate au precizat că este un caz fără precedent şi se caută cea mai bună modalitate de punere în practică.

„Dacă domnii de la Finanţe spun că vor acoperi datoriile cu banii ăştia, înseamnă că ştiu ei mai bine. Eu ştiu că nu avem datorii atât de mari, iar datoriile pe care le avem nu sunt din vina noastră, ci din cauza contextului economic”, a declarat Ioan Micula pentru MEDIAFAX.

El a explicat că din cauza pieţei negre, grupul pe care-l conduce a ajuns să aibă datorii la stat.

Procesul a fost deschis în anul 2005 la Centrul International de Reglementare a Disputelor Relative la Investitii (ICSID) de pe langa Banca Mondială, cea mai înaltă instanţă judecătorească pentru litigiile economice, şi viza decizia autorităţilor române privind eliminarea unor facilităţi fiscale acordate grupului European Drinks pentru investiţiile în zonele defavorizate.

Acesta este primul proces pe care statul român îl pierde la ICSID.

În ultimii ani ai arbitrajului, Viorel Micula a fost reprezentat de Shearman & Sterling (Londra şi Paris) şi firma locală de avocatură Dragne & Asociaţii, ceilalţi reclamanţi fiind reprezentaţi de King & Spalding (Londra, Washington şi Houston).
România a fost reprezentată de firma internaţională Freshfields Bruckhaus Deringer (birourile din New York, Frankfurt şi Paris) şi firma locală de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

Fraţii Ioan şi Viorel Micula, principalii acţionari ai grupului alimentar European Drinks, care au şi cetăţenie suedeză, susţineau la data deschiderii procesului, în 2005, că statul român nu şi-a respectat angajamentele referitoare la protecţia reciprocă a investiţiilor cuprinse în Acordul bilateral dintre Suedia şi Romania.

 

Sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *