Pamflet 100%: Deputatul Bogdănici îşi caută amici

Camelia Bogdănici, deputat PMP de Iaşi, a reuşit performanţa de a încheia anul 2014 cu 12 proiecte de legi propuse în Parlament, dar picate cu brio de colegii săi de cameră. Nici în planul relaţiilor protocolare cu parlamentarii din alte ţări nu i-a mers prea bine Cameliei Bogdănici, după ce în iunie 2014 a ieşit din componenţa a trei grupuri parlamentare, cu Israel, Australia şi Slovacia, rămânând doar în grupurile de amiciţie cu legislativele din Grecia şi Belgia. Dorind să intre în graţiile parlamentarilor din ţări mai răsărite, Camelia le-a scris mai multor prieteni, cerându-le sfatul.

  • Dragi colegi, cum fac să mai scot şi eu capul în lume? M-am cam săturat de congresele de oftalmologie făcute pe la polonezi. Grecia am văzut-o, Belgia nu-mi place, cu ce ţară să mă împrietenesc? A voastră, Camelia Bogdănici.
  • Dragă Camelia, ţi-aş recomanda Dubaiul, unde lumea este foarte prietenoasă. Păi, lui Dorin, când a vrut să ceară azil politic, i s-a oferit o cameră la Burj Al Arab. Bine, a dat 5.000 de dolari, dar gestul contează! Te pup, Elena Udrea.
  • Dna Bogdănici, vă daţi seama că am văzut o grămadă de ţări, dar păcat că nu-mi aduc aminte mare lucru despre ele. De pildă, din Jamaica, tot ce-mi amintesc este un butoi de rom rostogolindu-se peste mine. În Hong Kong nu v-aş sfătui să vă băgaţi, nu prea sunt amabili, mai ales dacă nu-ţi achiţi nota de plată după trei nopţi de chef. Dar, pentru o intelectuală ca dumneavoastră, încercaţi Franţa, ăia-s rafinaţi, mai ales cei care au butoaie de stejar pe-acasă. Cu respect, Traian Băsescu.
  • Stimată doamnă deputat, v-aş sfătui să încercaţi cu Ungaria. Sunt mulţi pe-acolo care nu-i privesc cu ochi buni pe români, aşa că aţi putea să vă folosiţi abilităţile profesionale şi să deschideţi o mică afacere cu ochelari. Servus, Kelemen Hunor.
  • Doamna Bogdănici, eu vin cu altă idee. Ce-ar fi dacă, în loc să formaţi un grup de prietenie, aţi face o casă de ajutor reciproc? Mă ofer să mă ocup eu de administrarea ei. Cu stimă, Klaus Iohannis.
  • Stimată colega, sunt onorat că mi-aţi cerut părerea, dar şi eu caut un paradis fiscal cu care să intru în relaţii de prietenie şi nu prea găsesc. Off, lumea e prea mică pentru noi, cei care nu ne plătim dările la stat. Cu respect, Viorel Blăjuţ.
  • Doamna Camelia, în calitate de militant pentru declararea delfinilor drept persoane non – umane, vă rog să stabiliţi relaţii de prietenie cu Samoa de Vest sau Antilele Olandeze. Veţi vedea cât de non – umani sunt rechinii de acolo şi poate că astfel îmi veţi sprijini demersul legislativ. Cu salut ecologist, Remus Cernea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *