Fost director al RATP, bătăuş la uşi pentru 600 de lei

Petru Girlea

Petru Girlea

Petru Gîrlea, fost director al Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Iaşi, între anii 1997-2002, în perioada cărui regia a început campania de achiziţii second-hand – dacă vă mai amintiţi de primele tramvaie GT4, în număr de 62, luate de la Stuttgard, şi 14 tramvaie T4R de la Halle – a ajuns să bată din uşă în uşă pentru a-şi câştiga traiul de zi cu zi.

După ce, în anul 2002, Petru Gîrlea a fost demis de către Constantin Simirad, pe atunci primar al Iaşului, pentru că fostul director s-ar fi făcut vinovat de un accident de tramvai în centrul Iaşului (lucru care nu s-a întâmplat cu actualul director Maricel Ghercă în urma accidentului cu victime de la Fundaţie), Gîrlea a rămas în sistem, fiind uns, la câteva luni distanţă, ca jurist la Citadin.

La 10 ani diferenţă, cel care răspundea de transportul public în municipiu, şi nu numai, a ajuns din nou la Primărie, de astă dată nu să ceară vreo funcţie, ci să fie primit ca recenzor pentru 600 de lei.

„Doamnă, eu mă pricep să număr, să gestionez  oameni, lucruri. Bat la fiecare uşă până deschide. Poate mulţi mi-au fost angajaţi şi or să fie sinceri să-mi declare pe câţi copii nu i-au băgat la întreţinere de când i-am băgat în şomaj. Îi torn pe toţi. Mă pricep, ce naiba. Dumneavoastră sunteţi tânără doamnă, da eu am fost director. Pe multă lume am plimbat cu troleibuzul”, încerca Gîrlea, acum două zile, să intre pe sub pielea unei funcţionare pentru un biet abonament la recensământul de anul acesta.

De, cam aşa e când prinzi ultimul tramvai. Cam mergi pe scară!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *