Ce plăceri culinare mai au copiii!

Oricărui gurmand îi place să mănânce bine. Dar, oare, mâncarea gustoasă este şi sănătoasă?

Din păcate, observăm cu toţii că obezitatea, mai ales în rândul copiilor, este din ce în ce mai des întâlnită.

Ne întrebăm însă cum e posibil? De ce părinţii nu pot spune NU poftelor celor mici şi cedează foarte repede rugăminţilor acestora? Cât de eficiente au fost politicile guvernamentale privind alimentaţia sănătoasă? Răspunsul îl vedem zilnic, când trecem prin faţa fast food-urilor, gen McDonalds sau KFC sau chiar pe la micile magazine de cartier.

Mai ciudat este că, deşi iau în greutate, tinerii continuă să frecventeze aceste locuri şi să consume produse suprasaturate cu grăsimi. Este adevărat că mâncarea de aici are un gust specific, foarte bun (?!), dar oare cât de natural este produsul pe care îl mâncăm cu atâta poftă sau, mai bine spus, câte chimicale şi coloranţi artificiali conţine?

Cristina D., o tânără mămică din Cluj, îmi spune:

,,Ştiu că mâncarea de la Mc nu este deloc în favoarea noastră şi, mai ales, a copiilor noştri, de aceea eu îmi aduc copilul o dată pe lună aici. Cred că este suficient şi nici nu îi faci rău.”

Un alt părinte, de data aceasta tătic, din Iaşi, ămi confirmă şi el:

,, Eu îmi duc copilul o dată pe lună la McDonalds şi nu cedez în faţa insistenţelor lui. În afară de asta, orice este în exces nu este bun şi nici sănătos.”

Aşadar, dragi părinţi, documentaţi-vă mai bine cu privire la produsele Fast Food, iar pentru cei care sunt pe punctul de a deveni supraponderali, gândiţi-vă la sănătatea voastră în primul rând şi opriţi-vă până nu e prea târziu! Vă pup, ai pa.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *