Fostul fotbalist Vasile Apachiţei rămâne cu achitarea dată de Judecătoria Iaşi

Vasile Apachitei

Vasile Apachitei

Magistraţii de la Tribunalul Iaşi au respins apelurile formulate de procurori şi de fostul fotbalist al Politehnicii Iaşi, Vasile Apachiţei, în dosarul în care a fost acuzat de furt calificat.

În sentinţa dată la Judecătorie, magistraţii au constatat că fapta există, dar nu este infracţiune, încadrând-o la articolul 18 indice 1 din Codul Penal, care spune că fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni. Totuşi, judecătorii i-au aplicat fostului fotbalist o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei.

În urma deciziei dată de Tribunalul Iaşi, avocata fostului fotbalist, Gianina Poroşnicu, s-a declarat mulţumită de decizia luată de instanţă.

Era normal ca hotărârea Judecătoriei să rămână neschimbată. Sunt mulţumită de decizia luată în apel. Decizia nu este definitivă şi irevocabilă ,existând încă o cale de atac, recursul, dar cred că, dacă procurorii vor ataca sentinţa, nu vor avea câştig de cauză”, a spus avocata Gianina Poroşnicu.

Vasile Apachiţei a mai dat şi în trecut cu subsemnatul pe la instanţă, fiind condamnat pentru punerea în circulaţie a unui autoturism neînmatriculat şi circularea cu un autoturism cu numere false pe drumurile publice. Mai mult, acesta a primit o condamnare de cinci ani de închisoare şi pentru viol.

Ce s-a întâmplat

Potrivit procurorilor, la data de 17 octombrie 2008, aflându-se într-un tramvai, alături de cîţiva controlori, angajaţi ai Regiei Autonome de Transport Public Iaşi, Vasile Apachiţei i-a sustras unei minore telefonul mobil pe care aceasta îl avea asupra sa.

În momentul în care au fost controlate, două eleve minore aflate în mijlocul de transport public au fost găsite fără bilete sau legitimaţii de călătorie asupra lor. Atunci, Apachiţei le-a făcut acestora observaţii. Procurorii au menţionat că una dintre fete, Elena Z., i-a spus lui Apachiţei că poate să-i ia telefonul mobil şi să-l sune pe unul dintre profesorii ei, pentru a verifica faptul că ele se grăbeau, deoarece ar fi trebuit să plece într-o excursie. Apoi, fata a depus plângere la Poliţie, spunând că fostul fotbalist al Politehnicii Iaşi nu i-a returnat celularul.

A jucat împotriva lui Hagi

Vasile Apachiţei a început fotbalul la Botoşani, în 1986. O scurtă perioadă a trecut pe la Steaua Bucureşti şi apoi la Victoria CFR Tecuci. La Politehnica Iaşi a evoluat din 1993 până în 1996, după care a plecat în Republica Moldova, la Constructorul Chişinău.

Interesant este faptul că la începutul carierei, la Botoşani, Apachiîei l-a avut antrenor pe marele Nicolae Dobrin.

Unul dintre cele mai mari regrete ale carierei sale a fost faptul că a plecat de la Steaua în 1989, exact înainte ca echipa din Ghencea să joace finala Cupei Campionilor Europeni cu AC Milan.

Un alt fapt important din cariera sa de fotbalist s-a consumat când a jucat în Republica Moldova, la Constructorul Chişinău, echipă cu care a evoluat în Cupa Cupelor împotriva lui Gheorghe Hagi, care era pe atunci jucătorul lui Galatasaray.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *