Fraţii Alexandru şi Andrei Muraru, doi pioni ai preşedintelui aflaţi în vizită la rege

Chelul cu a sa tichie de mărgăritar a revenit la modă în politică românească, dovadă fiind şi decorarea de către Casa Regală a fraţilor Alexandru şi Andrei Muraru cu ordinul Coroana României. Ceremonia a avut loc chiar de ziua regelui, la ea participând, pe lângă principele Radu Duda, şi cel mai somnoros membru al cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache. Sub camuflajul unei armuri ruginite, am surprins un dialog purtat între Radu Duda şi Alexandru Muraru.

Radu Duda: Nuu, Alex, nu te aşeza pe Biedermaierul ăla, că se rupe-n paişpe! Eşti nebun, vrei să mă pună tata socru la plată?
Alexandru Muraru: Scuză-mă, alteţă, mă simt cam stingher în casa altuia şi fac gafă după gafă.

Eu ce să mai zic, că abia luna trecută am terminat de învăţat pe de rost tot arborele genealogic regal. Sunt abia pe a opt sute douăzeci şi şaptea cracă, aşa că am început să fiu mai prudent şi să-mi ajustez lungul nasului.
Serios, îţi faci operaţie estetică?

Vorbesc la modul figurat, băiete. De fapt, stai, am uitat că tu eşti politician şi nu ştii să faci deosebirea între vorbe goale şi lucruri concrete. Şi apoi, să fim serioşi, masca de regalist pe care mi-am tras-o de aproape 20 de ani arată şi funcţionează impecabil, nu necesită reparaţii capitale.
Aici ai dreptate, ca fost director al Institutului Naţional de Patrimoniu pot să te asigur că te-ai integrat de minune în arhitectura Peleşului. La cât de ţeapăn te-ai înfipt în curtea Palatului, eşti o adevărată statuie vivantă.

Sincer să fiu, sunt foarte iubit aici, la Palat. Uneori, seara, când toată familia se retrage plictisită în salon, e de-ajuns să fac două – trei tumbe pentru ca regele să înceapă să râdă ca-n vremurile bune, când călărea calul de lemn la Săvârşin.
La ceremonie va fi cumva prezent şi domnul Mihalache?

Din păcate, domnul Mihalache a suferit o întindere musculară la nivelul gâtului în cadrul unui exerciţiu de brainstorming la Cotroceni. Dar, chiar şi-aşa, dumnealui ne va onora cu prezenţa, chiar dacă va privi permanent spre candelabrele din tavan.
Apropo de preşedinţie, ai auzit că Marius Bodea, directorul aeroportului din Iaşi şi candidat la primărie, a fost prezentat de către Alina Gorghiu drept micul Iohannis?

Dragă Alex, ce să spun… Se pare că, chiar şi în politică, dimensiunea contează. Şi apoi, dacă tot domnul Bodea e director de aeroport, mi-am adus aminte de poezia aia din copilărie: Avion cu motor, ia-mă şi pe mine-n zbor! Nu te iau, că eşti mic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *