Giancarlo Antognoni, premiat la Iaşi

Pentru prima dată în istoria Trofeului „Maestrelli“ decernarea premiilor a avut loc la Iaşi.

Locaţia aleasă să găzduiască acest mare eveniment a fost una pe măsură: „Magic Sport Pub“ care aparţine unui înfocat suporter dinamovist, Dan Cojocaru sau „Mops“, aşa cum îl ştie toată lumea. Însă, cea care a reuşit să organizeze la Iaşi acest important eveniment sportiv din Peninsulă a fost Claudia Ursu, cunoscută femeie de afaceri din Capitala Moldovei.

În cadrul acestui eveniment, fostul mare jucător italian, campionul mondial Giancarlo Antognoni, a primit Trofeul „Maestrelli“, o distincţie care se oferă celor mai buni jucători din întreaga lume, în timp ce artistul italian Umberto Tozzi, fondator al echipei Naţionale de Fotbal a Cântăreţilor din Italia a primit o plachetă pentru sprijinul acordat acestui sport.
La eveniment au mai fost prezenţi Enzo Banti, fondatorul şi promotorul „Trofeo Maestrelli“ şi Enzo Bucchioni, director al „QS -Quotidiano Sportivo“ şi vicedirector al „Quotidiano Nazionale“, unul dintre cei mai cunoscuţi comentatori sportivi din Italia.

După decernarea premiilor, cei prezenţi la eveniment au fost încântaţi să o asculte pe Claire, artistă care, până nu demult, a fost „vocea din spate” a lui Eros Ramazzoti.

„Pentru Mutu, Cesena va fi o nouă trambulină“

Întrebat ce părere are despre transferul lui Adrian Mutu la Cesena, Giancarlo Antognoni, fost mijlocaş ofensiv la Fiorentina, a spus că pentru „Biriliant“ acesta poate însemna o relansare a carierei.

„Ca fost jucător al Fiorentinei, vă daţi seama că îl ştiu pe Adrian Mutu. Mă bucur că a ales să plece la Cesena deoarece acolo îşi poate relansa cariera. La Cesena, Mutu va fi privit ca un idol şi va avea o atmosferă care nu se găseşte la echipele care trag la titlu. Cesena poate fi pentru Mutu o nouă trambulină către fotbalul mare“, a spus Gianocarlo Antognoni.

Fostul mare fotbalist italian a mai precizat că fotbalul românesc nu mai este la nivelul „Generaţiei de Aur“:

„Urmăresc fotbalul românesc şi, cu părere de rău, am constatat că nu mai este la nivelul «Generaţiei de Aur». În schimb, sunt câţiva tineri foarte buni, de viitor, care pot duce fotbalul românesc din nou acolo sus“.

Pentru Bucchioni contează doar performanţa sportivă

Unul dintre cei mai titraţi comentatori de sport din Italia, Enzo Bucchioni, a declarat că a apreciat tot ceea ce a făcut pe teren „Fenomenul“ Mutu.

„În teren, Adrian Mutu a fost un jucător perfect, un „fenomeno“, un adevărat atlet. Pe mine nu m-au interesat niciodată scandalurile sau ce probleme are Mutu în viaţa personală. Normal mi se pare să te intereseze, în calitate de comentator de sport, ceea ce face jucătorul pe teren, nu în afara lui“, a spus Enzo Bucchioni.

Despre celălalt mare jucător român care evoluează în Italia, Cristian Chivu, Bucchioni a avut numai cuvinte de laudă:

„Chivu este un jucător care are foarte multe calităţi şi nu degeaba joacă la Inter, o echipă care a luat toate trofeele în urmă cu două sezoane. Chivu este în primul rând un jucător foarte serios, care dă totul pe teren“.

Tozzi, un „intrus“ iubitor de fotbal

Marele cântăreţ italian s-a autointutlat un „intrus“ în lumea fotbalului, care însă are meritul de a fi membru fondator al Naţioanlei Cântăreţilor din Italia.

„Eu sunt un intrus aici, însă sunt fericit să fiu alături de Antognoni, unul dintre cei mai mari fotbalişti pe care i-a avut vreodată Italia. Am fost invitat să particip la acest eveniment şi este o mare onoare pentru mine“, a spus Umberto Tozzi, care nu a ascuns faptul că şi-ar dori să organizeze la Iaşi un meci de caritate cu Naţionala Cântăreţilor din Italia:

„Iaşul mi se pare un oraş extraordinar şi mi-aş dori ca, în viitor, să mai vin aici pentru a susţine un meci de caritate cu Naţionala Cântăreţilor italieni, dar şi pentru a susţine un concert. De ce nu?“

În încheiere, Tozzi şi-a amintit că în tinereţe şi-a dorit foarte mult să fie jucător de fotbal, dar că dragostea pentru muzică a fost mai mare.

„Am cochetat şi eu, în tinereţe, cu fotbalul profesionist, însă tata nu mi-a dat voie. Supărarea a fost mare până în momentul în care am pus mâna pe o chitară şi mi-am dat seama că marea mea dragoste este totuşi muzica“, a conchis marele cântăreţ italian.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 25%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *