Halate fără buzunare în spitale!

Odată cu introducerea coplatei în sistemul sanitar lucrurile se complică. Pe lângă obişnuitul “bacşiş” la asistent şi şpaga groasă pentru doctori şi doctoriţe, cetăţenii turmentaţi vor fi nevoiţi să mai scoată nişte lei din buzunar şi pentru a şpăgui statul, că fiind doar asiguraţi nu ajunge. La început de an, venim noi cu o propunere pentru actualul udemerist din fruntea sănătăţii româneşti. Dacă tot e an electoral şi vreţi să încasaţi bani la stat pentru pomeni electorale, scutiţi alegătorii de alte cheltuieli şi introduceţi obligativitatea portului de halate fără buzunare în spitale! O astfel de măsură nu este văzută bine doar de amărâţii care încearcă neîndemânatic să ajungă la borta din halat, ci chiar şi de unii purtători ai hainei lungi de pânză.
“Eu nu vreau bani, dar nu am ce face când omul îmi pune în buzunar”, a recunoscut, într-un moment de sinceritate, un purtător de stetoscop.
Aşadar, vorba unuia mai deştept, guvernarea constă într-un grup de oameni exact ca mine şi ca tine, comparându-i pe unii cu alţii, nu există vreun talent special, ci doar talentul pentru a primi şi a păstra, iar cum orice guvern are două braţe, unul lung cu care ia de la toată lumea şi altul scurt cu care dăruieşte celor apropiaţi, poate vă mai apropiaţi şi de români. Tudom? (adică, într-o maghiară aproximativă: „Aţi înţeles?”)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *