Hoţii de presă, marca „Radio Iaşi“

Slugile redactorului şef Stache, acuzate că fură poze de pe site-uri naţionale şi locale  

Nicolae Tomescu

Nicolae Tomescu

Scandal de proporţii în mass-media ieşeană. Angajaţi ai postului regional subvenţionat din bani publici, Radio Iaşi, copie ilegal poze, informaţii şi alte creaţii foto de pe site-uri naţionale şi locale, fără a avea acordul titularului de drept în acest sens.

Acuzaţia bombă a fost făcută recent de un cunoscut şi apreciat fotoreporter ieşean. Colaborator al unei agenţii de presă, acesta ne-a mărturisit că pe portalul de ştiri care aparţine Radio Iaşi, portal.radioiasi.ro, a descoperit mai multe creaţii foto ale sale, copiate brutal şi în cel mai ordinar mod cu putinţă, şi fără ca redactorii postului menţionat să indice sursa de inspiraţie.

„Am accesat o dată site-ul de ştiri a postului Radio Iaşi şi am descoperit stupefiat că existau postate acolo mai multe poze făcute de mine, fără ca acestea să fie inscripţionate cu numele meu ori cu numele agenţiei pentru care lucrez. Fenomenul nu este însă unul singular. El s-a repetat de mai multe ori, ceea ce m-a convins că persoanele care se ocupă de acest portal de ştiri încalcă flagrant legea privind drepturile de autor“, ne-a spus supărat fotoreporterul în cauză.
Fotoreporterul a mai adăugat că dacă aceste practici nesimţite vor continua, îşi va rezerva dreptul de a acţiona pe căile legale, adică va da în judecată postul regional de radio.

Surse din presa locală susţin că cei care se ocupă de portalul de ştiri al Radio Iaşi nu sunt la prima abatere, existând şi alte situaţii când informaţii şi fotografii aparţinând unor ziare şi agenţii de presă s-au regăsit copiate pe site-ul de ştiri al postului cu pricina, şi fără ca acestea să aibă acordul titularului de drept al creaţiei.

Ceea ce se întâmplă pe portal.radioiasi.ro ne duce cu gândul la practicile şi vechile metehne comuniste ale actualului redactor şef Nicolaie Stache Tomescu, omul care a avut în trecut legături periculoase cu cadre de nădejde din temuta Securitate a Statului.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *