Ia bani europeni, de unde nu-s!

Odată cu intrarea României în Uniunea Europeană nu putem, încă, spune că studenţii au fost mai avantajaţi. Locurile de muncă pentru absolvenţi nu au apărut aşa cum ni s-a promis. Nici măcar posibilitatea de a studia în străinătate măcar un semestru. Nici nu mai luăm în calcul posibilitatea tinerilor de a accesa nişte fonduri europene pentru a-şi deschide o mică afacere. Astfel, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, a venit „ca nuca în perete”, organizând, la Iaşi, o sesiune de informare a studenţilor şi masteranzilor cu privire la… măgăriile din sistem, cu care, de altfel, ne-am obişnuit:

“Voi spune câteva aspecte de substrat legate de proiectele europene, cu atât mai mult, cu cât nu vin neapărat din partea Guvernului. Din cauza unor nemernici de la conducere, mulţi dintre beneficiari suferă, deoarece stau cu proiectele în stand-by. Băieţii deştepţi, mai bine zis proşti, în realitate, fac tot posibilul să fure bani europeni, pentru a-i băga în buzunar. Astfel, din cauza lor, de multe ori am fost băgat în aceeaşi cu oală cu cei care au plecat cu banii beneficiarilor, acasă”, spune directorul coordonator al Centrului Naţional de Integritate, Alexandru Cumpănaşu.

Întâlnirea de la Hotelul Ramada şi-a propus să-o informeze pe tineri cu privire la beneficiile pe care le aduc proiectele finanţate prin Programul Regio în Regiunea pentru dezvoltare Nord – Est

“Contribuţia programului la dezvoltarea comunităţii din această regiune precum şi informaţii utile despre program din perspectiva viitoarei cariere a tinerilor trebuie punctate. Avem câteva astfel de exemple care au avut un real succes, beneficiind de sprijinul Uniunii Europene, motiv pentru care studenţii trebuie să fie încrezători. Spre exemplu, dezvoltarea durabilă a turismului: Mitropolia a reuşit să fie reabilitată, folosindu-se de bani europeni. Trebuie ca drumul de interes să fie pus la punct din toate punctele de vedere”, spune Adina Ştefănescu, director AMPOR.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *