Iaca unde sunt liberalii! Mihaela Popa, deloc surprinzătoare

Rar le-a fost dat ieşenilor să aibă parte de un aşa parlamentar polivalent şi multilateral dezvoltat precum Mihaela Popa. Asemenea unui Ciuhodaru feminin, senatorul liberal se pricepe, nu de azi, de ieri, la tot şi la toate. Am văzut-o semnând pacturi pentru Iaşi, susţinând cu tărie de la proiecte de autostrăzi și aeroporturi, până la biserici, filarmonici, teatre, drumuri şi podeţe. Relativ nouă în politică, senatoarea galben-portocalie a învăţat însă rapid lecţia de la cei mai bătrâni în branşă, care au stat ani buni în funcţii de largă reprezentativitate fără să promită nimic, dar şi fără să facă nimic. Treaba e ca, atunci când se taie câte o panglică pe undeva, să fii nelipsit de la eveniment, să spui rapid două vorbe-trei prostii, iar apoi să pui repejor poze pe Facebook şi pe blogul personal, ca să vadă lumea ce activitate intensă ai ca ales al poporului. Mihaela_PopaNu spunem că aşa ar face şi „madam Miaela”, dar modelul e unul de succes şi uşor de implementat.

Mai nou, Mihaela Popa a fost numită membru în Comisia pentru cultură şi media din Senat, postură din care vine cu nişte piruete nou-nouţe: susţinerea, nu se ştie cum, a Iaşului în obţinerea titulaturii de Capitală Culturală Europeană, precum şi a obiectivelor culturale ale întregii Moldove. „Cea mai importantă politică pentru mine a fost şi va fi mereu politica Iaşului”, ne transmite Mihaela, lăudându-se, dacă vă sună cunoscut, cu „susţinerea” unor proiecte precum Filarmonica, Palatul Culturii, Teatrul Naţional sau Biserica „Trei Ierarhi„.

Rămânând în acelaşi spaţiu al multiculturalismului şi identităţii naţionale, senatorul ieşean a fost prezent recent şi la o consfătuire a liberalilor de dincolo de Prut. Ca fină cunoscătoare a istoriei şi politicii liberale, de la Brătieni încoace, Mihaela Popa ar vrea ca români şi cu fraţii lor basarabeni să se unească, la un moment dat, în interiorul UE, transmiţându-le totodată lui Ghimpu şi Chirtoacă faptul că a fi liberal înseamnă, în primul rând, să fii un om liber, adică „acel om care nu datorează nimănui libertatea”. Adânc, nu? Auzind asemenea vorbe de duh, parcă ne şi vine în minte o întrebare lansată tot de senatoarea Mihaela, pe vremea când era încă în tabără cu Băse, Boc, Blaga, cu toţi împreună şi apoi separat: „Unde sunt liberalii?” Oare au dispărut cu totul ori sau s-au reîntrupat cu totul sub taiorul de senator al Mihaelei Popa?

Madama de Pică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *