Iaşul, capitala rock-ului

Cel mai mare festival rock din zona Moldovei, Rock’n Iaşi, a adus în acest an cele mai tari trupe româneşti şi străine.

Cea de-a doua ediţie indoor a acestui eveniment, ce a avut loc în perioada 15-17 octombrie, s-a bucurat de un real succes în rândul iubitorilor acestui gen muzical.

Capul de afiş al primei zile de festival rock a  fost binecunoscuta formaţie britanică Napalm Death.

Trupe ca Bucovina, Altar, Luna Amară, Mat şi încă alte zece formaţii au creat o atmosferă incendiară de-a lungul celor trei zile de festival.

Deşi prima zi a debutat timid, mulţi dintre participanţi venind odată cu lăsarea serii, holurile Casei de Cultură a Studenţilor au devenit până la urmă neîncăpătoare.

Fanii rock-ului din Iaşi au venit îmbrăcaţi adecvat evenimentului, bărbaţii cu tricouri înscripţionate cu formaţiile favorite şi accesorizaţi cu brăţari cu ţinte şi multe piercing-uri, în timp ce fetele au preferat ţinute super-sexy, din latex, şi machiaje stridente, gen vampiriţe.

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}

De la eveniment nu au lipsit personalităţi din Iaşi, doctorul Lucian Burlea sau ex-procurorul Tudor Pop venind îmbrăcaţi ca nişte adevăraţi împătimiţi ai rock-ului.

„De la tatăl meu am luat această pasiune pentru muzica rock. Deseori merg la concerte singur sau cu prietenii. Soţia mea,Dora, nu are nimic împotrivă şi nici fiica mea, care, apropo, ascultă tot rock”, ne spune râzând Lucian Burlea.

Înaintea începerii concertelor, s-au organizat o serie de concursuri pentru trupele aflate la început de drum.

Cele trei seri au fost marcate de trei stiluri diferite, metal, core şi alternativ.

Ca un fapt inedit, să mai spunem că organizatorul acestui eveniment, Adrian Căliman, a fost nevoit să plece în mare grabă, în prima seară, de festivsl, deoarece soţia sa a născut.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *