Ieşenii dezavuează atacurile francezilor

Gheorghe-Porumb

Gheorghe Porumb

Poporul francez a fost dintotdeauna considerat un exemplu pentru România, remarcându-se prin eleganţă, diplomaţie şi sensibilitate. Toate bune şi frumoase până la începutul acestei luni, când, în cadrul emisiunii “Les Guignols de l`Info”, difuzate chiar înaintea meciului România-Franţa, românii au fost făcuţi cerşitori, păduchioşi şi nespălaţi.

Nesimţirea scenariştilor francezi a reuşit să stârnească multe controverse, ce e drept doar în rândul patrioţilor români, cei aflaţi la conducerea ţării ignorând incidentul.

În cadrul unui sondaj de opinie făcut de „Bârfa de Iaşi“, majoritatea ieşenilor s-au arătat contrariaţi de „etichetele“ puse de către francezi.

Francezii sunt lipsiţi de respect

“Acest atac a fost o lipsă de respect faţă de români. Această atitudine ar putea fi justificată doar de faptul că rromi plecaţi în Franţa se ocupă cu cerşitul şi furatul. Totuşi, nu este normal să ataci într-un asemnea mod o ţară întreagă. Deranjant este şi faptul că oficialii români nu au avut nicio reacţie”, Ioan Mustaţă, 73 ani, pensionari.

“Nu mi se pare corect că suntem băgaţi în aceeaşi oală cu rromii. Eu lucrez în Italia şi e plin de hoţi rromi. Chiar şi eu am fost tâlhărită de nişte ţigani. Umblă în grupuri de câte trei-patru, cu tot cu copii. Ce vină are poporul român pentru asta?!”, Minodora Simionici, 65 ani, pensionară.

„Mai fac şi românii prostii pe unde merg, dar trebuie luată în calcul şi capacitatea intelectuală a prezentatorilor francezi. Dacă stăm bine şi ne gândim, avem şi noi astfel de «comentatori», de exemplu pe Vadim Tudor. Oricum a fost o insultă la nivel de stat”, Mihai Cârlan, 69 ani, pensionar.

„Toate naţiunile au elemente negative, cât şi pozitive. Cred că aceste comentarii s-au făcut din dorinţa de a aduce rating. Sau poate că au fost nişte jocuri politice…”, Ion Ciprian, lector universitar la Conservator.

„Am văzut acea emisiune şi, sincer, mă miră, pentru că francezii sunt oameni civilizaţi, doar ai noştri paşoptişti au studiat acolo. Să nu uităm, totuşi, că orice pădure are uscăturile sale!”, Gheorghe Porumb, 77 ani, pensionar.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *