Iaşul, vândut pentru un lighean de apă caldă

120 de milioane de lei. Aceasta este garanţia pusă pe capul Primăriei Iaşi de francezii de la Dalkia, pentru luxul de a îşi băga coada în falimentul de la CET Iaşi.

„Cei de la Dalkia au studiat problemele de la CET, au cunoştinţă de antecedentele create între centrala ieşeană şi furnizori şi tocmai de aceea doreşte să-şi acopere spatele în cazul vreunei neonorări a contractului. Cei de la Dalkia nu fac altceva decât să se asigure în cadrul unui contract comercial pe care îl vor derula cu Iaşul”, a argumentat unul din reprezentanţii firmei.

Pentru ca Primăria Iaşi să nu scape şi această partidă, sau mai degrabă ultima garanţie că problema apei calde se va rezolva după preluarea CET de către Dalkia, a trebuit să-i ofere partenerului garanţii materiale serioase.

„Vom pune gaj la bănci o parte din domeniul privat al Primăriei, astfel încât să ajungem la 120 de milioane de lei. Cum nu avem lichidităţi, va trebui să garantăm cu terenuri sau alte bunuri mobile pe care le avem în patrimoniu”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Printre bunurile care de azi înainte vor constitui garanţia Primăriei în faţa celor de la Dalkia se numără Piramida lui Dubeţ, unde se află sediul a două importante societăţi ale municipalităţii – Salubris şi DSPM, dar şi sediul Citadin, din Bucşinescu, terenuri comerciale în centrul Iaşului, unul în Bucium şi un hotel lângă piaţa Alexandru cel Bun. Bunuri care vor putea fi executate în următoarea secundă în care municipalitatea nu-şi va respecta angajamentele făcute către Dalkia.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *