Ieşenii nu şi-au uitat Regele!

Ce părere au ieşenii despre Monarhie, despre Rege, despre valorile de acum mai bine de 50 de ani? Iată un subiect de meditaţie pentru actuala clasă politică, pentru cei care, de două decenii, nu fac altceva decât să ne deziluzioneze.

V.N, pensionar, 72 de ani: “Monarhia ar fi o soluţie, dar nu suntem la momentul actual pregătiţi din punct de vedere social, din punctul de vedere al pregătirii noastre culturale, să ştim, să înţelegem despre ce e vorba. Nu era mai bine pe timpul regelui pentru că ceva…. Eram copil şi astăzi mergeam cu drapelul. Nu era mai bine, tot aceeaşi situaţie. Ar fi o soluţie monarhia dacă ar fi aplicată şi lumea ar înţelege perfect. Nu suntem pregătiţi!”

U.M, pensionar, 59 de ani: „Nu ştiu dacă este totuşi momentul, în România, pentru venirea monarhiei. Eu ştiu, poate cu trecerea timpului, dar acum, nu. Argumentul cel mai simplu ar fi că ţara nu este pregătită.”

Mihai Radu, student, 32 de ani: „Nu ar fi bine pentru că ar veni iar comunismul. Cred că regele a adus comunismul în România. Un astfel de regim nu este bun pentru noi!”

Gheorghe Stelian Grădeanu, pensionar (fost economist),75 de ani: „Eu cred aşa, după mine, că în timpul monarhiei, că în timpul regelui, bine că eu nu am prins prea mult aşa, dar nu erau aşa de mulţi hoţi! Pe româneşte spus, mai puţini hoţi! Chiar şi pe timpul comunismului era mai bine. Se fura şi pe atunci dar muuultt mai puţin. Dacă s-ar instala monarhia, ar fi ceva imparţial şi ar fi bine, altă treabă. Deşi e mult prea bătrân regele ca să mai vină la ora actuală, iar cei care vin după el nu prea sunt…Ştiţi cum mi se pare mie un om care a fost destinat să facă treaba asta, la ora actuală, pe cine avem pe fata lui, Margareta. Ei, nu mi se pare mie o persoană impunătoare. S-a căsători şi ea cu cine a putut, iar Radu Duda e de pe aici, dar nu are sânge albastru. Faţă de porcăria asta care se vântură în ţară, mai bine…”

Munteanu Ana, pensionară,73 de ani: „Pentru că eu sunt născută în timpul monarhiei, am cântat în şcoală Trăiască regele! Era mai bine înainte pentru că nu erau atâţia hoţi. Venirea partidului comunist ne-a luat tot, s-a trecut la colectiv. Părinţii mei erau mai mulţumiţi cu pământul care îl aveam, dar comunismul ne-a luat tot!”

Dimitrie Şpaiuc, pensionar, 63 de ani: „Monarhia trebuia să fie din 89, pentru că dacă venea nu mai era debandada asta. Dacă îl puneau pe Mazilu în locul lui Iliescu, altfel se învârtea totul. Noi am trăit în comunism, dar am aflat din poveşti cum era pe timpul monarhiei. Ferdinand, trebuia. Nu ştiu dacă monarhia ar avea vreo putere asupra celor aflaţi acum la putere. Dar regele a îmbătrânit, altul de unde să luăm Oricum smbolul contează! Nu ştiu dacă ar fi mai bună monarhia acuma, la ora actuală. Ar fi greu acum pentru că mulţi nu ştiu cu ce se mănâncă monarhia.”Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *