În iunie vă puteţi schimba data naşterii

Camera superioară a Senatului a aprobat, în şedinţa de Guvern de miercuri, Ordonanţa de Urgenţă înaintată de membrii Partidului Conservator, care va da posibilitatea tuturor celor interesaţi să-şi schimbe data naşterii, cu o toleranţă de plus/minus trei ani.

“Este un proiect legislativ care ne va permite să ne aliniem la normele agreate în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte vârsta medie de pensionare. A primit votul Senatului, camera decizională în acest caz, urmează publicarea în Monitorul Oficial, după care, pe tot parcursul lunii iunie, toţi cei interesaţi de o schimbare a datei de naştere pot depune cereri la oficiile locale de evidenţă a populaţiei”, a declarat senatorul Marius Marinescu.

Autorităţile ieşene s-au declarat încântate de aprobarea iniţiativei legislative, care va permite foarte multor angajaţi să-şi întârzie sau să-şi grăbească ieşirea la pensie cu trei ani.

“Începând cu data de 1 iunie, îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi la sediul nostru, unde vor trebui să depună o cerere în care să specifice noua dată de naştere pe care o doresc. Cererea va fi însoţită de o copie după buletin, după actul de spaţiu şi o ultimă factură la utilităţi”, a precizat Marius Constantin Bodoga, directorul executiv al Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Iaşi.

“Este un proiect foarte bun şi sunt interesată să-mi schimb data naşterii din mai multe motive. În primul rând, devenind mai tânără cu trei ani, voi putea să fac un împrumut la bancă, care mi se refuză în momentul de faţă, deoarece nu îndeplinesc condiţiile de vârstă. Pe de altă parte, chiar dacă modificarea e numai în buletin, orice femeie vrea să se ştie mai tânără”, este de părere Maria Drăghici, o ieşeancă în vârstă de 59 de ani.

“Mă interesează această ofertă, pentru că eu, personal, vreau să-mi schimb nu numai anul naşterii, ci şi luna, ca să trec de la peşte în fecioară”, spune şi Simona Moţoc, 24 de ani, studentă.

Pentru toţi cei interesaţi de această posibilitate, autorităţile precizează că, o dată operată, schimbarea datei naşterii presupune emiterea unui nou buletin şi va rămâne definitivă.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *