Însoțită de pitici politici… Aventurile ieşene ale Albei ca Zăpada

* croiţi din spuma mării şi praf stelar de pe Calea Lactee, lideri P.M.P. de la Bucale, în frunte cu reşapaţii Baconschi şi Lăzăroiu, le-au servit ieşenilor o culegere de poveşti despre plaje însorite şi noi guverne, pentru care fraţii Grimm roşesc de invidie din Ceruri 

Mult aşteptata coborâre din poveşti a Albei ca Zăpada s-a produs mai repede decât se aşteptau muritorii de rând. Iar acest lucru s-a întâmplat, spre neţărmurita satisfacţie a bârfitorilor de serviciu, chiar pe meleagurile bahluiene, pentru a demonstra cât de mult iubesc făuritorii de poveşti Moldova şi a sa capitală, fără şansă de a mai deveni prea curând regională.

Lecții de strategie politică de la perdantul din Copou

După cum probabil v-aţi prins deja, este vorba de liderii naţionali ai Mişcării Populare, noul partid croit în laboratoarele lăzăresciene, prescurtat „P.M.P.”, aproape ca în melodia aia a negroteiului 50Cent, varianta necenzurată, care au venit, cu mic, cu mare, să-şi susţină Mâţa cocoţată-n vârful filialei de la Iaşi. Teodor_BaconschiDeşi nenăscut încă, partidul născut din spuma mării a reuşit să producă atâtea spume şi bulbuci, de ne ustură şi-acum ochii de atâta frecat…

Printre vedetele echipei de la Bucale care s-au îngrămădit la luat cuvântul a fost şi perdantul de serviciu Teodor Baconschi, venit la Iaşi să predea lecţii de strategie politică şi management de campanie, uitând probabil de bătaia pe care şi-a administrat-o singur pe dealul Copoului. Cum era de aşteptat, mesajele de gen (mother fucker) P.M.P. au avut per total cam trei coordonate, care, de fap,t s-au redus la două: Fenechiu-Ponta, dreapta şi iar Fenechiu. Aşa am aflat noi, de pildă, că USL şchioapătă serios la Iaşi, iar cu puţin ajutor de la Doamne-Doamne, adică de la DNA, DIICOT şi înalţi judecători din complete independente și intransigente, acesta va fi da jos cât de curând. Alternativa, v-aţi prins, o reprezintă partidul imaculat ca spuma laptelui, sub care îşi caută culcuş blonde, primari şi parlamentari care nu mai speră să prindă vreun ciolan de ros din partea PDL-ului.

Un partid mic-mic creşte mare şi voinic…

Foarte vocal a fost şi noul lider interimar peste mişcătorii populari de la nivel naţional, puberul Eugen Tomac (rimele le faceţi dumneavoastră). Eugen_TomacDată fiind vârsta-i fragedă, tinerelul şi-a permis să se ia de barbă direct cu premierul Victor Ponta (şi al său Cabinet), pe care-l vede zicând trei minciuni la două deschizături de gură.

Başca, au fost reîncălzite şi servite spre rumegat ieşenilor subiecte groase precum regionalizarea ori privatizarea CFR Marfă, pentru care vina toată e musai a Guvernului, nicidecum a celor care au băgat fitile şi beţe-n roate la legea referendumului ori prin CSAT.

Cel mai tare ne-a plăcut însă noua strategie pe care îşi bazează întărirea şi popularitatea noul partiduleţ de buzunar. Nu care cumva să vă gândiţi la constituirea de grup parlamentar propriu, aşa cum s-a întâmplat cu UNPR-ul lui Oprea în zilele lui de glorie, că aici nu mai e Roberta să numere voturile. Parlamentari ar fi, numai că ei vin singuri alături de preşedintele lor iubit Eugen Tomac, desigur. Cât despre filiale, membri şi alte asemenea mizilicuri organizatorice, acestea ar crește de la sine, câtă vreme iubirea electoratului faţă de noul partid e direct proporţională cu ura faţă de ăştia răi de la USL…

Poveşti cu privatizări, zâne şi plaje însorite

Acestea fiind zise, a intrat în scenă şi păpuşarul de serviciu Sebastian Lăzăroiu, scenaristul-şef de la Cotroceni, pe care până şi fraţii Grimm ar fi invidioşi dacă nu s-ar fi făcut demult oale şi ulcele. Sociologul bărbierit pe sfert le-a băgat mortu-n casă celor de la USL, anunţând deja în toamnă o remaniere şi chiar o rocadă între Crin şi Ponta la hăţurile căruţei ruginite numite România, fără ca ăştia doi să bănuie ceva. Crezându-se probabil în continuare şef de Guvern, după ce a intrat în istorie drept cel mai rapid zburat din funcţie ministru din câţi a avut vreodată România, Sebi ne-a spus chiar că din toamnă s-a putea să avem alt Cabinet, a cărui componenţă e sculptată acum de Crin şi Victoraş cu lopăţica, în nisipul fin de la Miami.

Noi, unii, tindem chiar să le dăm crezare celor de la P.M.P. şi să ne înscriem în fundaţie. Prezenţi la conferinţa de presă, bârfitorii au fost cu adeziunile semnate, gata-gata să le înmâneze lui Lăzăroiu & co. S-au oprit însă în ultimul moment, atunci când au văzut atârnând de sacourile şi cămăşile de firmă ale marilor strategi nişte curmeie serioase şi aţe de pescuit transparente, din acelea cu care sunt ghidonate păpuşile Muppets de la teatrul pentru copii. Ne-am dat atunci doi paşi mai în spate şi am zis să mai aşteptăm. Să vedem dacă liderii P.M.P. vor putea vreodată să grăiască ceva şi din căpşorul lor şi nu doar de pe fiţuici xeroxate peste drum de Cotroceni, unde am înţeles că tocmai şi-au tras sediu…

La bună vedere, aşadar, şi, hai, nu staţi! Puneţi mâna de mişcaţi! Că acuşi se termină concediul şi se întoarce şeful cel rău de la Neptun!

Mişcarea Păpuşară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *