Interviu în exclusivitate cu antrenorul Marius Baciu: „Un oraş mare ca Iaşul merită echipă în prima ligă!“

Noul antrenor al echipei CSMU Poli Iaşi, Marius Baciu, recunoaşte că nu are o carte de vizită impresionantă ca antrenor, dar că a venit la gruparea din dealul Copoului să-şi impună ideile tactice şi să ducă echipa acolo unde îi este locul, în Liga I.

„Bârfa de Iaşi”: Cum a ajuns Marius Baciu antrenorul echipei CSMU Poli Iaşi?

Marius Baciu

Marius Baciu

Marius Baciu: Managerul Leo Grozavu m-a contactat şi mi-a propus să preiau formaţia ieşeană, spunându-mi că obiectivul pentru acest sezon este promovarea în prima ligă. După câteva discuţii purtate cu domnul Grozavu, mi-a plăcut proiectul prezentat de dumnealui şi am decis să batem palma. Sunt conştient că nu ne va fi deloc uşor, dar un oraş aşa mare ca Iaşul merită echipă în prima ligă!

B.I.: Antrenorul Marius Baciu nu are deocamdată cartea de vizită a jucătorului Marius Baciu. Este Iaşul cea mai mare provocare din carieră?

M.B.: Nu am atât de multă experienţă în cariera de antrenor, dar cred că toţi au început de undeva. Nu pot spune că am venit la Iaşi să rup norii! Obiectivul meu principal este ca Poli Iaşi să promoveze în Liga I. E clar că Iaşul este cea mai mare provocare pentru mine în scurta carieră de antrenor. Aş fi putut începe ca antrenor secund la o formaţie de Liga I de mai mult timp, dar mi-am dorit să fiu antrenor principal la o echipă unde să-mi pot impune viziunile mele despre fotbal. Tocmai de aceea am acceptat oferta venită de la Iaşi.

B.I : Ai terminat de câţiva ani viaţa de fotbalist, însă de antrenorat te-ai apucat de puţin timp.

M.B. : Am preferat să mă duc antrenor principal la Liga a III-a pentru a-mi impune ideiile mele. Vreau să vă spun că am avut o satisfacţie foarte mare atunci când am promovat cu Voinţa Sibiu în Liga a II-a. Faptul că nu am experiență nu înseamnă că nu pot să controlez ceea ce se întâmplă la echipă şi că nu pot veni cu alte plusuri.

B.I: Se va merge din nou pe varianta unor jucători mai experimentaţi, aduşi sub formă de împrumut?

M.B.: Orice antrenor îşi doreşte să lucreze cu jucători care să nu fie împrumutaţi. În funcţie de bugetul pe care îl vom avea la dispoziţie, vom cumpăra jucătorii de care avem nevoie. Sunt în discuţii cu mai mulţi jucători din Liga I şi din Liga a II-a, dar deocamdată nu ştiu pe ce bani contăm. Voi încerca să acord şanse jucătorilor din Iaşi şi din zona Moldovei. Voi miza pe câţiva jucători tineri, care au potenţialul de a juca la echipa mare, însă pentru a promova îţi trebuie şi jucători experimentaţi, care nu cedează în meciurile decisive. Aş vrea ca până la plecarea în cantonamentul din Austria să am la dispoziţie cel puţin trei sferturi dintre jucătorii cu care vom aborda noua ediţie de campionat.

B.I.: Iaşul are doar opt jucători în lot. Veţi fi nevoiţi să aduceţi mulţi jucători.

M.B.: Ştim acest lucru şi tocmai de aceea, atât eu, cât şi domnul Grozavu, purtăm discuţii cu jucători în fiecare zi încă de dmineaţă pentru că unele negocieri de cu o zi înainte se poate să nu mai fie valabile. Aşa suntem nevoiţi să pornim pe alte piste şi tot aşa. Este foarte greu în condiţiile în care încă nu se ştie ce echipe vor fi în Liga I şi mă refer la cazul Timişoarei şi a Bistriţei. În plus, nu se ştie exact componenţa seriilor din Liga a II-a. Sunt zile când ne prinde noaptea negociind cu vreo echipă, cu vreun jucător ori cu vreun impresar.

B.I: Ce mesaj le transmiţi suporterilor ieşeni?

M.B.: Eu sper că fanii ieşeni vor avea încredere în această echipă şi că vor fi alături de noi încă de la început, pentru că avem mare nevoie de ei în atingerea obiectivului propus, promovarea în Liga I. Ştiu că suporterii ieşeni sunt buni cunoscători ai fenomenului şi că ne vor judeca în funcţie de prestaţiile noastre. Tot ce îmi doresc este ca la sfârşitul campionatului să sărbătorim împreună cu ei promovarea în Liga I.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *