Ion Caramitru şi Mariana Mihuţ în Capitala Culturală a ţării

Doi mari actori, Ioan Caramitru şi Mariana Mihuţ, adevărate legende vii ale filmului şi teatrului românesc, vin la Iaşi, pentru a susţine un spectacol de excepţie.

Luni, 23 mai, începând cu ora 19.00, Caramitru şi Mihuţ îşi vor etala calităţile actoriceşti în piesa „Sorry”, o tulburătoare poveste de dragoste, de fapt o reîntâlnire unică după douăzeci de ani. Scenariul aparţine rusului Aleksandr Galin, iar regia lui Iuri Kordonsky.

Pentru acest rol, la Gala Uniter 2005, Mariana Mihuţ a primit, pentru a treia oară în carieră, Premiul Uniter pentru cea mai bună actriţă.

Povestea de iubire şi se petrece într-o Rusie măcinată de trădări, dictatură şi nesiguranţă.

„Este o poveste de dragoste în care speranţa şi deziluziile lasă loc unui dramatism de un discurs consistent, într-o Rusie care anuleaza orice speranţă de libertate”, susţine marele Caramitru.

Atât Ion cât şi Mariana provin de la aşa-zisa „şcoală de la Bulandra”. Dincolo de geniul propriu, Caramitru şi Mihuţ, care au această şcoală,  ştiu că există viziunea unificatoare a regizorului, faţă de care nu poţi să îţi iei libertăţi decât prejudiciind spectacolul.

Ion-Caramitru

Ion Caramitru

Ion Caramitru – revoluţionar român şi opozant al „tătucului” Ion Iliescu

La vârsta de 69 de ani, Ion Caramitru, de origine macedo-română, este un unul din cei mai renumiţi şi iubiţi actori români de teatru și film, dar şi un excelent regizor. A fost ministrul Culturii între anii 1997 – 2000 şi director al Teatrului „Bulandra”, între 1990 – 1993.  Este preşedinte al UNITER din 1990, iar, în prezent, ocupă şi funcţia de director al Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale”, din Bucureşti. Caramitru a participat la Revoluţia română din 1989, fiind printre cei care au „cucerit” Televiziunea Română, în 22 Decembrie 1989. Alături de Mircea Dinescu a anunţat, la televiziune, căderea regimului Ceauşescu. A fost membru PNŢCD, în perioada în care a fost ministru al Culturii (12 decembrie 1996 – 28 decembrie 2000) în guvernele Victor Ciorbea, Radu Vasile şi Mugur Isărescu. Maestrul Caramitru este şi vicepreşedinte al Asociaţiei revoluţionarilor fără privilegii.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *