Regal de automobile la Inspectoratul Şcolar Iaşi

Ce trebuie să faci pentru a conduce o maşină scumpă? Carte, multă, educaţie dom’le! Şi poate aşa ajungi precum unul dintre profesorii prezenţi la deschiderea „Săptămânii educaţiei”, de la IŞJ Iaşi. Nu toţi, ci doar o parte, se înţelege!

Sosiţi la patru ace, cu costume aduse, probabil, din Londra (că aşa le stă bine unor intelectuali care au ales bine partidul), dascălii cu pricina au arătat presei o adevărată expoziţie de automobile, de ziceai că eşti la conferinţa dealerilor auto.

Atenţie: a nu se generaliza, că mai sunt, pe bune, şi profesori amărâţi (adică cei mulţi şi cinstiţi), care se uită în buzunar cu binoclul, trăiesc din salariul de bugetar plus meditaţii şi merg pe jos la serviciu. Că tocmai am ieşit din recesiune…

„Oamenii trebuie să renunţe la bădăranie şi să fie mai educaţi”, este concluzia înţeleaptă cu care Constantin Simirad, şeful administraţiei judeţene, a închis festivităţile de deschidere a măreţei reuniuni. Şi, pentru elocvenţă, nea Costică a venit cu maşina de serviciu, un Ford negru şi foarte curat.

Da’ dacă toată lumea se educă aşa de tare, ca aleşii noştri, cine oare mai sapă şanţurile?Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *