Ionel Agrigoroaei, senatorul ”bla – bla – bla”. Vezi ce ispravă a mai făcut

Senatorul ieșean Ionel a lu’ Grigore sau, să-i spunem pe bune, Ionel Agrigoroaei (fost PP-DD, actual UNPR) este extrem de activ pe rețeaua de socializare ce tocmai a împlinit 10 ani de existență. Dom’ senator e pozat prin Parlament, pe la comisii, comitete și comiții, și se autopostează pe pagina personală de Facebook. Ce ne-a atras atenția e un link răspândit de Agrigoroaei, chipurile un interviu pe care l-a acordat el pentru http://business-adviser.ro.

Dom’ președinte
Articolul pornește în trombă, încă din titlu. Ia ascultați aici: ”România este cea mai mare oportunitate investițională din Europa, declară senatorul Ionel Agrigoroaei, președintele Grupurilor de prietenie cu Emiratele Arabe Unite și Laos”. Din capul locului, două lucruri trebuie precizate:
Despre afaceri și oportunități de investiții ne dă lecții omul care a trecut prin trei falimente succesive. Să te-ncrezi?
Senatorul ieșean e președinte în niște grupuri de prietenie de mare perspectivă. Dar, deh, e președinte? Păi e.

Vorbe-n vânt
În fine, întreg interviul e un dezmăț de cuvinte goale, de vorbe mari, de truisme. Sincer, recunoaștem cu mâna pe inimă: n-am avut curajul aproape iresponsabil să citim, integral, respectivul interviu kilometric. Primul răspuns al senatorului ieșean ne-a descurajat. Priviți aici ce mostră de limbă de lemn și limbaj găunos: ”Prima datorie și obligație a unui parlamentar față de cetățenii ce îi reprezintă este de a face tot posibilul ca aceștia să aibă parte de un trai mai bun. Acest lucru e posibil prin viziunea, inițiativa și implicarea parlamentarului, a cărui activitate trebuie să urmărească creșterea prosperității țării, sporirea siguranței naționale și mărirea prestigiului României la nivel internațional. Parlamentarul, prin implicare activă și eficientă, susținut de un un dram de inspirație și creativitate, trebuie să identifice permanent cele mai bune oportunități pentru țară. O soluție ține de strategiile de promovare, creative și originale, prin care să fie atrași investitori străini în România. Același parlamentar trebuie să facă tot posibilul ca acei investitori, străini sau autohtoni, să beneficieze de un climat economic, social, juridic și politic prietenos, predictibil. Sistemul concurențial trebuie să fie unul corect, astfel încât orice investitor să nu își mai dorească plecarea din România”.
Măi să fie! Ca și în titlu, vă mai spunem o dată: Agrigoroaei e senatorul ”bla – bla – bla”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *