7 frumuseți răpitoare în CASA POPORULUI

În campaniile electorale se abordează tot felul de teme. Unele fericite, altele nu, unele aducătoare de voturi, altele care doar dau bine dar nu au greutate traductibilă în voturi. O temă asupra căreia s-a insistat oleacă la începutul campaniei care abia ce s-a încheiat a fost stabilirea cotelor de gen. Adică, femeilor să li se rezerve prin lege, pe listele de candidați, o anumită proporție de poziții eligibile. Argumente sunt multe: că femeile sunt peste jumătate din populație, că ele sunt discriminate, că și alegătoarele trebuie să fie reprezentate de parlamentari care le cunosc problemele și tot așa. PNL și PSD au ajuns chiar să se certe care a fost primul partid cu ideea ca la alegeri să fie minim 30% candidați femei. Nu ne interesează cine a fost primul, cum nu ne interesează nici discuția pro sau contra. Noi suntem pro, hotărât. Măcar pentru motivul că preferăm să vedem o pereche de picioare lungi decât o burtă de bere asortată la chelie.

Ale Iașului
La Iași, principalele partide au respectat această idee. De fapt, primele trei partide chiar au deschis listele de candidați la Camera Deputaților sau Senat cu reprezentante ale sexului frumos. Camelia Gavrilă, prima pe lista de candidați la deputăție din partea PSD, Cosette Chichirău, prima pe aceeași listă, dar la USR, Iulia Scântei, prima pe lista PNL pentru Senat. Firesc, toate trei au fost alese și se pregătesc să depună jurământul față de națiune. În alte județe, s-a procedat la fel, așa că vom parcurge cu privirea lista doamnelor și domnișoarelor alese la primul lor mandat deputat sau senator. Nu vom vorbi despre calitățile de politician, pentru că acestea abia urmează să fie demonstrate. Ne vom mulțumi să discutăm despre celelalte calități și să ne oferim serviciile pe post de consilier parlamentar oricăreia dintre cele mai bune tinere politiciene ale momentului.

chichirauGenul „office”
Cosette Chichirău, că tot am pomenit-o, este genul „office”. Corporatistă din cap până-n picioare, o dantură perfectă și ochi albastru-verzui, de gheață, nu altceva. Și stilul vestimentar abordat este pe măsură. Sobru, dar elegant și feminin totodată. Liceul de informatică, Facultatea de Economie, MBA în Statele Unite și doctorat tot acolo. Pentru genul ancilar, ar fi partenera perfectă. Nu de alta, dar nu ne putem imagina cum ar putea cineva să o contrazică. Nu ne-o imaginăm spălând vase și nu credem că dumneavoastră puteți. Indiscutabil, cea mai frumoasă reprezentantă a Iașului în viitorul Parlament. Rămâne de văzut și cât de utilă Iașului va fi, mai ales că sloganul său electoral a fost „În sfârșit, ai cu cine”. Nu vă gândiți la prostii, sloganul a fost al USR-ului și a fost aplicat la toți candidații, nu doar la domnișoara Chichirău.

bogaciu_1Sexy deputata
Cea mai sexy deputată a fost deja aleasă de presa de la București. La 27 de ani, Alexandra Corina Bogaciu va fi deputat PSD de Ilfov, fiind prima pe lista de candidați. Brunetă, ochi căprui, migdalați. După fotografii, proporțiile ar fi cam de 100-60-90. Gurile rele spun că sexy PSD-ista, cum a fost poreclită deja în presă, și-ar datora prezența pe lista PSD faptului că este nepoata primarului orașului Voluntari, Florentin Pandele, soțul primăriței din București, Gabriela Firea. Experiența sa profesională se rezumă la studii medii absolvite la un colegiu tehnic, fiind director de marketing la firma tatălui său.

mara-maresDulce inocență
Mult mai pe gustul nostru subiectiv este totuși Mara Mareș, „amazoana” de la Brașov. Tatăl său a fost lider al filialei locale a PDL și a devenit ulterior consilier județean. A avut pile, ca și Bogaciu, dar Mara ar fi fost oricum greu de refuzat. Are 24 de ani și tot farmecul vârstei. Un chip oval, sprâncene arcuite, un păr lung, șaten, un gât lung, subțire și un chip de o dulce inocență, completat cu un zâmbet de Mona Lisa și trăsături perfect armonioase. O Dulcinee ardeleancă. Candidatura ei a provocat discuții intense și ironii în PNL Brașov, iar rezultatele alegerilor, o adevărată furtună. Frumusețea candidatei nu prea a atras voturi, dar zău dacă înțelegem de ce. Nu disperați, în ciuda rezultatului slab al partidului, Mara a prins un loc de deputat în Parlamentul României. „ Campania a trecut, votul s-a încheiat, încep să se contureze rezultatele și primele concluzii. În ceea ce mă privește, aș dori în primul rând să le mulțumesc tuturor celor care au ales să vină la vot, dar și celor care m-au susținut și m-au încurajat în toată această perioadă! Acest vot și acest mandat obținut mă onorează și mă obligă să dau tot ce am mai bun pentru a face, ca parlamentar, lucruri concrete pentru brașoveni și pentru toți românii!”, a scris tânăra pe propria pagină de Facebook.

nicoleta-ramona-dinu_1Doxa de carte
USR și-a făcut un renume prin promovarea unor candidați de top în domeniul lor. Chichirău a fost șefă de promoție la liceu, iar ulterior și-a confirmat profesionalismul. Nicoleta Ramona Dinu a candidat la Constanța și merita votată și fără a-i fi văzută fotografia. Șefă de promoție la Facultatea de Matematică și Științe Economice, șefă de promoție la studiile aprofundate, doctor în economie la Iași. La 41 de ani, este deja profesor universitar. Are 41 de ani, dar zău dacă îi și arată. Brunetă, cu ochii negri și părul la fel, pomeți care se ghicesc prin piele exact cât trebuie pentru a accentua culoarea ochilor și curbura buzelor. De o eleganță desăvârșită, degajă feminitate prin toate trăsăturile. Dacă n-ar avea prostul obicei de a-și face fotografii în fața unei biblioteci prea sobre, cu cărți legate în piele, ai invita-o la o cafea după primele două minute de conversație.

cristina-dumitrachePana corbului
Tot din Constanța a fost aleasă ca deputat și Cristina Dumitrache, din partea PSD. De fapt, realeasă, pentru că prima sa întâlnire cu politica mare s-a petrecut în 2008, pe când avea doar 26 de ani. Absolventă de studii la Londra, Dumitrache este genul de femeie după care nu întorci poate capul pe stradă, dar după care te uiți odată ce ai remarcat-o. Brunetă, cu părul pana corbului, cu ochii mai negri decât nuanța doliului și cu un aer pe jumătate sever, pe umătate angelic, probabil în funcție de machiaj. Nu am reușit să ne dăm seama unde rezidă genul de fascinație pe care o impune. Poate din contrastul dintre culoarea tenului, vag măslinie, și cea a sprâncenelor, ochilor și părului. Vă lăsăm pe dumneavoastră să decideți.

ionela-dobrica_1A fost în Guvern
Ionela Dobrică a fost poreclită EBA de Buzău, fiind fiica regelui asfaltului din județ. De vreo două luni e președintele Tineretului Social-Democrat Buzău și, cel puțin din vedere, am putea spune că trebuie să fie o plăcere să-ți fie șefă. Nu vă putem da multe detalii cu privire la aspectul fizic, pentru că sunt incerte. În general, e blondă, dar am văzut-o și roșcată sau șatenă. E totuși preponderent blondă. Stăpânește la perfecție arta machiajului, încât privind două fotografii ale acesteia, trebuie să te uiți la titlul lor pentru a fi sigur că e vorba de aceeași persoană. În funcție de coafură, poate fi genul business sau genul dulce cu aceeași ușurință. La 27 de ani, este deja veche în politica buzoiană. Acum vreo doi ani și-a făcut debutul în Guvernul de la București, ca subsecretar de stat în Ministerul Comunicațiilor.

raluca-turcan_1Doamna președinte
Am vrut inițial să vorbim doar de tinerele aflate la primul mandat de parlamentar. Asta ar fi însemnat să o lăsăm deoparte pe liberala Raluca Turcan, așa că facem o excepție. Nu de alta, dar am văzut-o prima oară cam pe vremea lui „dragă Stolo”, când blonda consilieră a lui Stolojan întorcea deja capetele bărbaților din politica mare. Tocmai ce-a devenit președinte interimar al PNL în locul Alinei Gorghiu și deputat de Sibiu. De o frumusețe mai matură decât Gorghiu, Turcan creează o impresie mai puternică de seriozitate. Din păcate, obișnuiește să-și strângă părul la spate în coadă sau coc, ceea ce nu o avantajează deloc, având un chip prelung. Tunsoarea „à la française” o avantajează mai mult. Turcan este probabil cea mai elegant femeie-politician din PNL, cu o garderobă atent aleasă pentru orice ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *