Cu mască, fără mască: prof. Adriana Radu (FC), pe liste la euro-alegeri

Filiala Iași a partidului Forța Civică a anunțat, duminică, candidatul pe care-l va susține la alegerile europarlamentare din luna mai. Astfel, de la Iași a primit nominalizarea profesoara Adriana Radu, cadru didactic la Colegiul Național. În vârstă de 38 de ani, Adriana Radu predă la Colegiul Național din 2001.

Vrea să schimbe ”ceva”
O primă constatare: Adriana Radu e profesoară de istorie, chiar doctor în istorie. O fi vreun ordin, pe linie de partid, ca toți candidații Forței Civice să fie absolvenți de istorie la fel ca președintele Mihai Răzvan Ungureanu? Probabil că e o simplă coincidență.
A doua constatare, Adriana Radu e ”boboc” în ale politicii, ea semnând adeziunea la Forța Civică acum un an și câteva luni. „Cred că este momentul să scoatem oamenii cu bun-simţ la suprafaţă pentru a găsi soluţii şi pentru a schimba ceva în societatea româ­nească“, a declarat Adriana Radu. A fost prima declarație publică a candidatului FC la europarlamentare. În teorie, declarația sună bine. Avem însă o nedumerire. Adriana Radu vrea însă să schimbe ”ceva” în societate, fără a spune ce anume. Mai ales că acest ”ceva” este, potrivit dexonline.ro, pronume/adjectiv nehotărât. Păi, doamna Radu, vreți să schimbați ceva, dar sunteți nehotărâtă sau cum?

Slabe șanse
În al treilea rând, Adriana Radu va fi un simplu nume pe, probabil, lunga listă cu candidați ai Forței Civice. Șansele acesteia de a accede în Parlamentul European sunt destul de reduse, poate doar dacă s-o fi aflând pe primele 3 locuri, de sus în jos, considerate, cu maximă indulgență, eligibile. Sau poate, conducerea Forței Civice mizează pe vreo minune, pe vreo surpriză de proporții ca partidul că ia 30 – 40% din voturi. Ceea ce, realist vorbind, e mai puțin probabil decât să descoperim că pe Marte trăiesc oameni.

Implicată activ?
Pentru că nu putem lăsa o astfel de candidatură să treacă lin, fără nicio bârfă, vă spune vreo două și despre profesoara Adriana Radu. Astfel, foștii săi elevi de la Colegiul Național (care admit că Radu e un profesor cu merite deosebite) susțin că în 2010, când s-au tăiat pensiile și salariile bugetarilor, aceasta nu a avut cuvinte tocmai dulci la adresa lui Băsescu și a lui Boc. Deh, doctrina ca doctrina, dar buzunar îi era mai aproape.
Apoi, în 2012, la referendumul de demitere a lui Băsescu, aceasta ar fi revenit la sentimente mai bune față de șeful statului și ar fi trimis mailuri foștilor elevi în care ”denigra USL-ul și îl preamărea pe Băsescu”. Păi, Forța Civică și MRU nu sunt apropiați de-ai președintelui?

adriana radu

(sursa foto: pagina de Facebook a candidatei)

1 comentariu

Lasa comentariu
  1. iasianul

    EXCELENT ARTICOL!!! Pesemne ca aveti Domniile voastre vreun favorit a propune, sustine si promova din gasca actualilor, minim leat cu badita Iliescu ori vrei tanti de tabloide. Daca nu tineri cu expertiza profesionala, demnitate, respect si responsabilitate, de va straduiti poate ne mai procopsiti cu vreun arbitru preceput in talharii, bun doar cand va arunca cate-o ‘parjoala’ pentru a-l preamari in realizari. Unde a ajuns Iasiul cu actuala clasa de politicieni. NU aveti aprobarea a considera ca a sosit vremea si este a util a promova si asemenea tineri ori va este dor de vreun mos Partac care sa gandeasca ori ingrijeasca doar la/de monumentul din Eternitatea, ca purcoiul luat prin DEXIA ii papat si tat o sa avem de plata – de ce nu socotiti si indicati cat veti/vom avea de platit anual, fiecare iasian a lichida povara unui asemenea imprumut……….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *