Ionel Agrigoroaei, un senator ce a luat numele Parlamentului în deşert

După o tăcere impusă de un proces penal în urma căruia a fost condamnat la închisoare cu suspendare, senatorul Ionel Agrigoroaei revine în actualitatea publică printr-un interviu fluviu acordat site-ului www.business-adviser.ro. Pentru a vă face o idee despre conţinutul discuţiei, redăm doar câteva dintre răspunsurile parlamentarului ieşean: „Până la 14 ani citisem toate cărţile lui James Clavell traduse în limba română” (…) „La 18 ani am realizat că de pe piața românească lipseau jachetele din tercot” (…) “Nu suportam ideea de ”traseist” (în paranteză fie spus, Agrigoroaei a trecut de la PSD la PDL și la PPDD, apoi la UNPR). Căutând pe net, am descoperit un alt interviu acordat de Agrigoroaei, de data asta publicaţiei www.geniupustiu.net.

Geniu Pustiu: Domnule senator, de când am intrat în biroul dumneavoastră, am fost impresionaţi de masivitatea bibliotecii din acest spaţiu al meditaţiei universale.
Ionel Agrigoroaei: Da, după cum bine vedeţi, săracele cărţi gem de atâta înghesuială, cum numai la Biblioteca Congresului American am mai văzut. Prin urmare, am început să le distribui pe la casele ţăranilor din colegiul meu. Numai ieri am dat 50 de bucăţi din Numele Trandafirului, aşa, de sufletul lui Umberto Eco. Un edil le-a plantat chiar în faţa primăriei, să dea frumos pe alee.

Sunteţi o personalitate a diplomaţiei mondiale, făcând numeroase călătorii în Africa, unde sunteţi considerat un al doilea Nelson Mandela.
Da, am intrat în casele multor distinşi locuitori de la Ecuator şi pot spune că am fost îmbrăţişat cu căldură de numeroase personalităţi ale tribului, de la lei până la aligatori bătrâni, multora intrându-le sub piele, atât de drag le eram.

Sunteţi un admirator al literaturii de calitate, precum cea a autorului James Clavell. Ce alte lecturi vă mai îmbogăţesc deja prodigiosul orizont cultural?
Recent, am primit un lot masiv de jachete din tercot din China. Fiind un pasionat al literaturii asiatice, citesc cu interes etichetele care mă surprind mereu prin variate şi interesante jocuri de cuvinte, precum Llacost, Huggo Bos, Adibas.

La final, dezvăluiţi-ne câteva dintre proiectele dumneavoastră legislative.
Fiind desemnat trei ani la rând drept cel mai eficient parlamentar român, mă gândesc să marchez într-un fel această performanţă. Aşa că am comandat prietenilor mei somalezi o magnifică statuie din boabe de orez. Deocamdată, băieţii aşteaptă o subvenţie guvernamentală de patru boabe. Sper ca în deceniul viitor să-mi termine măcar nasul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *