Irina Bulmaga, a treia şahistă a României

Federaţia Internaţionala de Şah a publicat listele coeficienţilor ELO la data de 1 ianuarie 2012.
În topul primilor 10 jucători de şah din România, poziţia a treia în clasament, cu un coeficient ELO de 2.360 de puncte, s-a clasat ieşeanca Irina Bulmaga, de la Clubul Sportiv Politehnica. În topul general FIDE, la feminin, Irina ocupa poziţia 101.
Cea mai bine clasată sportivă româncă în topul FIDE este ocupat de Corina Peptan, cu 2425 de puncte, urmată de Cristina Foişor, cu 2395 de puncte.
În clasamentul FIDE, Irina Bulmaga este urmată de o altă sportivă de la Clubul Sportiv Politehnica, Alina L’Ami, cu acelaşi număr de puncte, însă care nu apare în clasamentul intern deoarece în stabilirea ierarhii s-a ţinut cont, la solicitarea Colegiului Central de Antrenori, de calcul rezultatele sportivilor care au răspuns favorabil la convocările formulate de Federaţia Romană de Şah.
La masculin, primul loc a fost ocupat de Mircea Emilian Pârligras, de la Luxten Timişoara, cu un coeficent ELO de 2650 de puncte, urmat de Consatntin Lupulescu, tot de la Luxten Timişoara, cu 2648 de puncte şi Levente Vajda, de la CS Universiatr Ploieşti, cu 2594 de puncte.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *