Jafuri marca CET, cu sprijinul autorităţilor

Conducerea CET Iaşi jefuieşte ieşenii, la propriu! CET-ul nu se mai mulţumeşte doar cu încasarea facturilor şi a subvenţiilor de la stat, ci a început, pe lângă suprafacturare, să adauge şi alte şmecherii de contabilitate. Culmea, tocmai împotriva cetăţenilor bun-platnici!

Jafuri-marca-CETDacă eşti cu plata la zi, pe factura CET la categoria “sold anterior”, la datorii adică, apare suma 0. În concluzie, apare 0 şi la penalităţi. Dar, facturii pe care o primeşti de la CET îi este ataşat un “Extras de Cont” prin care ieşeanului cu plăţile la zi i se mai bagă pe gât un rest de plată egal cu factura pe o lună. Cu alte cuvinte, oricât de bun platnic ai fi, CET-ul îţi bagă mâna-n buzunar şi te pune să plăteşti dublu faţă de cât ai consumat.

“Extrasul de Cont” sună cam aşa:

“În vederea inventarierii anuale a conturilor, conform dispoziţiilor în vigoare, vă înştiinţăm că, în evidenţele noastre contabile, la data de 31.12.2010, unitatea dvs. figurează cu un sold debitor de 81.03 RON.

În termen de 5 zile de la primire urmează să ne restituiţi acest extras confirmat pentru suma acceptată iar în cazul constatării de diferenţe să anexaţi nota explicativă cuprinzând obiecţiile dvs. Prezentul extras de cont ţine loc de conciliere conform procedurii arbitrare.

În cazul în care nu primim răspuns la această înştiinţare în termen de 5 zile vom considera soldurile ca fiind confirmate”.

Explicaţii marca CET

Nici noi nu prea am înţeles despre ce e vorba aici, aşa că am fost la contabila responsabilă de la CET să ne explice: “Este vorba despre un extras de cont şi este conform legii contabilităţii, o inventariere a contului clientului ca să nu fie probleme”. Nici acum nu am fost prea lămuriţi şi am întrebat dacă “extrasul de cont” trebuie plătit sau nu şi ce se întâmplă dacă nu se plăteşte.“Este o atenţionare de plată care nu este de plată. Clientul nu este obligat să plătească, iar dacă plăteşte se trece ca plată anticipată”.

De aici, noi am înţeles că CET-ul te obligă să plăteşti ceva ce nu ai de plătit, iar după ce plăteşti te-ai ţepuit! Sau eşti luat de fraier şi subvenţionezi CET-ul.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *