Jocul politic trece primejdia construcţiei Aeroportului

Factorii de decizie din Iaşi şi-au arătat din nou incompetenţa în privinţa proiectului Aeroportului. După ani la rândul de discuţii interminabile, bravii PDL, PSD şi PNL au ajuns la un punct comun – vor apela la o femeie pentru… direcţii de dezvoltare.

Sunt patru variante pentru demararea lucrărilor la Aeroport: concesionarea, preluarea obiectivului de către Guvern, atragerea de fonduri europene pe segmentul de transporturi sau contractarea unui împrumut de către CJ. Vom discuta cu ministrul transporturilor, Anca Boagiu, pentru a vedea care este cea mai bună soluţie“, a spus Dumitru Oprea, după o întâlnire, la Primărie, a reprezentanţilor celor trei partide, punctul de vedere exprimat de acesta fiind însuşit şi de ceilalţi.

Interesele politice şi, pe alocuri, financiare întârzie de ani buni construcţia Aeroportului, în timp ce politicienii se mulţumesc să declare, din când în când, că fac “tot posibilul” pentru realizarea acestuia. Între timp, mistreţii intră pe pistă, iar străinii îşi fac cruce când văd cum li se aduc bagajele de cală, în vreme ce ai noştri bravi parlamentari merg moca săptămânal la Bucureşti cu avionul. Poate de asta nici nu vor să-l facă: o închidere a Aeroportului pe o perioadă şi de câteva luni, ar duce la drumuri de şase ore pe plaiuri mioritice.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *